Matematicieni români și străini în vizită la Mănăstire

Participanții la Congresul Matematicienilor Români și la Conferința Balcanică de Matematică au vizitat zilele trecute Mănăstirea Curtea de Argeș, potrivit basilica.ro.

Participanții au ajuns la sfântul așezământ însoțiți de prof. dr. Lucian Beznea, Directorul Institutului de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române și au beneficiat de un tur ghidat oferit de Părintele Adrian Enache.

Ghidul lor i-a însoțit în Catedrala Mitropolitană, Sala Manole din Palatul Mitropolitan și în Noua Catedrală Arhiepiscopala și Regala, prezentându-le istoria locului, legenda Meșterului Manole, precum și viața Sfintei Mucenițe Filofteea.

Oaspeții s-au arătat impresionați de încărcătura istorică și spirituală a locului.

Peste 400 de profesori de matematică din țară și din alte 35 de state au participat, la începutul lunii, la al X-lea Congres al Matematicienilor Români și la prima ediție a Balkan Mathematics Conference, desfășurate în paralel la Pitești.

Organizatorii au fost Institutul de Matematică „Simion Stoilow“ al Academiei Române, Secția de științe matematice a Academiei Române, Universitatea din București, Societatea de Științe Matematice din România și, respectiv, European Mathematical Society.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email