Măsuri adoptate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în contextul temeperaturilor extreme

Astăzi a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiind analizate măsurile necesar a fi întreprinse în perioada în care judeţul nostru se afla sub Cod galben de temperaturi ridicate. Un accent deosebit s-a pus pe verificarea surselor de apă existente în mediu rural, iar dacă situaţia o va impune, prin sprijinul ISU Argeş se va asigua transportul de apă pentru uzul menajer.

 

Cu ajutorul autorităţilor locale şi al dumneavoastră, dorim să transmitem cetăţenilor din zonele rurale, zone în care, din păcate, infrastructura- pusă în funcţiune chiar la cote maxime- nu permite furnizarea de apă potabilă şi utilizarea acesteia în alt scop decât cel menajer (exemplu: udarea zonelor agricole întinse) şi trebuie avută în vedere o utilizare raţională a acestei resurse. Altfel spus, în perioadele de temperaturi extreme şi secetă, prioritară va fi utilizarea apei pentru hidratare şi igienă. Totodată, facem recomandarea ca dacă apa din fântâni nu prezintă proprietăţile adecvate consumului, aceasta fie nu trebuie utilizată, fie trebuie fiartă şi răcită pentru a fi evitate diversele afecţiuni.

 

În ceea ce priveşte sursele de apă, atât cele subterane cât şi cele supraterane, reprezentanţii Administraţiei de Apă Argeş Vedea asigură că nu au fost şi nu sunt preconizate a fi probleme în perioada imediat următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email