Maşinile abandonate pe domeniul public vor fi ridicate

Zeci de maşini sunt abandonate pe domeniul public la Curtea de Argeş. Prin parcări, pe spaţiul verde şi chiar în curtea Primăriei găseşti maşini vechi de peste 40 de ani, sau mai noi, dar distruse, pe care proprietarii le-au lăsat de mult timp acolo. Buruienile au crescut printre şi uneori prin ele, şi nimeni nu le deranjează. Cetăţenii ale căror maşini nu au loc în parcările rezidenţiale din cauza rablelor sunt nemulţumiţi şi fac reclamaţii la Primărie. Acum, când autorităţile locale au început să închirieze parcările dintre blocuri, rablele care blochează domeniul public sunt şi mai vizibile şi dau naştere la adevărate scandaluri între locatarii care vor să plătească pentru un loc pe care să-l folosească.

De şase ani ne lipseşte  o maşină care să ridice rablele

Consilierul local Bogdan Marina l-a întrebat pe viceprimarul Ştefan Dumitrache ce se mai întâmplă cu maşinile abandonate, dacă Primăria ia vreo măsură cu ele. „Am început să trimitem notificări proprietarilor pe care i-am găsit. Cele mai multe maşini au fost luate, dar cele care au rămas vor fi ridicate”, a spus viceprimarul. Problema este că administraţia locală nu are o maşină cu care să ridice rablele. Despre achiziţia sau închirierea unei astfel de maşini se vorbeşte din 2015. Fostul consilier la Compartimentul Transporturi din Primărie, Nicolae Păunescu, între timp ieşit la pensie, ne spunea atunci că exista un loc în care trebuiau duse rablele, la un centru la staţia de asfalt. „Din păcate nu am reuşit să ducem nicio maşină acolo. Pentru cel puţin una avem actele făcute, dar nu avem cu ce să o luăm, ne trebuie o maşină. Asta este foarte grav, pentru că nici Serviciul Public şi nici societatea de salubritate a Consiliului Local nu au o maşină potrivită pentru asta”, ne spunea în urmă cu şase ani Păunescu.

Problema este la fel de actuală şi acum. Rablele s-au înmulţit, iar ridicarea lor de pe domeniul public este încă o promisiune neonorată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email