În 2006, la Adunarea Generală realizată la nivel de conducerea a CARP Curtea de Argeş s-a propus reabilitarea sediului vechi al instituţiei şi transformarea lui într-un loc de asigurare de servicii pentru pensionari, în care să se desfăşoare diverse activităţi de protecţie socială. În octombrie anul trecut, s-au încheiat lucrările de reabilitare a clădirii vechi de mai bine de 100 de ani. Astfel că noul sediu CARP dispune de un cabinet medical, unde membrii pot beneficia de masaj, reflexoterapie, şedinţă de biorezonanţă sau un control de rutină. Totodată, pensionarii pot beneficia de o frizerie, care a fost deschisă de curând în cadrul instituţiei. Una din sălile clădirii a fost amenajată ca un loc de relaxare pentru membrii care vin şi joacă şah, rummy sau citesc o carte de la biblioteca CARP.
Şedinţe de bio-rezonanţă realizate de medici piteşteni
Începând cu luna februarie, membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Curtea de Argeş se pot bucura de şedinţe de masaj şi reflexoterapie reduse până la 50 la sută faţă de costurile de pe piaţă. De asemenea, de mai bine de două săptămâni de două ori pe săptămână vin medici specialişti din Piteşti, care fac şedinţe de bio-rezonanţă membrilor doritori. Toate aceste şedinţe se desfăşoară în cabinetul medical amplasat special în noul sediu al instituţiei. „Din februarie s-a început activitatea de fizioterapie şi masaj pentru membrii instituţiei. Deja mulţi pensionari s-au arătat interesaţi şi s-au înscris pe lista de programări. Şedinţele sunt realizate de maseurul Marian Catrina, pe bază unei planificări. Costurile şedinţelor sunt la jumătate, deoarece o mare parte din bani sunt asiguraţi din fondul instituţiei. De aceste şedinţe pot beneficia numai membrii CARP. Oamenii au venit cu propunerea realizării cabinetului şi până acum cei care au făcut masaj şi reflexoterapie s-au arătat a fi foarte mulţumiţi”, a spus Gheorghe Tinică, preşedintele CARP Curtea de Argeş.
Şedinţe de masaj la jumătate de preţ
Reflexoterapia este o metodă terapeutică prin care se urmăreşte vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe. Preţurile şedinţelor de masaj variază în funcţie de alegerea tipului de masaj dorit: reflexoterapie (50 minute) – 7,5 lei, masaj parţial (30 minute) – 7,5 lei, masaj total ( 60 minute) – 11 lei sau masaj plus reflexoterapie (90 minute)- 15 lei. „La început oamenii au venit să se informeze în ce constau aceste şedinţe. Mulţumiţi de informaţiile mele au început să-şi facă programări. În mai puţin de o săptămână am făcut peste 15 şedinţe de masaj. Efectele sigure ale reflexoterapiei sunt dezintoxicarea organismului, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi limfatice, iar pentru rezultate optime, pacientul are nevoie de minimum 10 şedinţe consecutive. Serviciile mele i-au mulţumit pe oameni şi au început să fie din ce în ce mai solicitate de membrii CARP”, a mărturisit maseurul Marian Catrina.
Unii pensionari habar nu aveau ce este reflexoterapia
Succesul cabinetului este asigurat de rezultatele foarte bune obţinute în urma tratamentului încă de la primele şedinţe şi mai ales de preţurile accesibile. „De masaj am mai auzit, dar reflexoterapia nu ştiam ce e. Am auzit că te vindecă de mai multe boli, şi am vrut să văd dacă e aşa. Mă dor genunchii rău de la reumatism şi după o şedinţă pot sta mai mult în picioare fără durere”, a spus Constantin Ticu, de 63 ani. Pensionarii, puţini timizi la început, au solicitat informaţii despre cum este acest masaj de la cei mai îndrăzneţi, care au călcat deja pragul cabinetului medical. „Am auzit despre reflexoterapie de la nepoata mea şi mă bucur că acum pot face şi eu câteva şedinţe. La alte cabinete nu am fost pentru că din pensia mea mică nu îmi puteam permite”, a spus Gheorghe Ion, 63 ani. Un alt pensionar de 59 de ani ne-a mărturisit cât de bine s-a simţit după numai o şedinţă de masaj. „Mâinile maseurului au făcut minuni. Am mari probleme cu spatele şi după prima şedinţă m-au lăsat durerile. O să fac 10, aşa cum mi-au recomandat. Sunt pe lista de aşteptare şi pentru medicii cu rezonanţa. La aceste preţuri e păcat să nu încerci”, a spus bărbatul. Pensionarii sunt mulţumiţi de iniţiativa conducerii instituţiei de le oferi şansa de a cunoaşte beneficiile unor şedinţe de masaj şi chiar bio-rezonanţă. „Eu stau la Zigoneni şi acolo nu avem cabinete medicale cu aşa ceva. Am venit să dau dările şi am trecut să văd despre ce e vorba. O să fac şi eu câteva şedinţe, ca să văd cum e, dacă tot am ocazia şi mai ales că nu costă mult”, ne-a spus Filofteia Sandu, de 53 ani.