Marea asfaltare nu e chiar aşa de mare

Ieri a fost aprobat bugetul Curţii de Argeş într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, iar amănunte despre felul în care se împart banii aflaţi din paginile ziarului nostru de azi.
Bugetul de anul acesta este unul sărac în investiţii, iar asta s-a tot spus de către reprezentanţii administraţiei publice locale. Banii trebuie ţinuţi pentru aşa zisa mare asfaltare, pentru că ritmul lucrărilor şi cel al plăţilor care trebuie făcute către executanţi sunt rapide, iar cel al banilor rambursaţi de la UE e mai încet. Asta este varianta oficială, şi nu avem de ce să nu o credem. Totuşi, municipiul are nevoie şi de alte lucrări, cu asta suntem de acord cu toţii.
Prin proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere” vor fi asfaltate peste 40 de străzi pe o suprafaţă de 33 de kilometri cu aproximativ 30 de milioane de lei. E drept că este prima dată în istoria recentă a oraşului când sunt modernizate atât de multe străzi şi pe o suprafaţă aşa de mare, dar parcă nu mai e aşa de mare lucru. Cred că sunt şi alte lucruri cel puţin la fel de importante care aşteaptă o rezolvare şi mă gândesc acum la apa potabilă pe care o primim la robinete şi care cred că numai potabilă nu e după culoarea şi compoziţia pe care le are. E minunat că vom avea asfalt în Groape, sigur, dar când oamenii de acolo vor afla că cinci ani asfaltul trebuie să rămână intact, adică în următorii cinci ani vor fi nevoiţi să ia apă din fântână şi să golească fosa septică la fel ca până acum, asta dacă au o fosă, nu ştiu cât de încântaţi vor mai fi.
Sigur, e foarte bine să avem străzi asfaltate, ne luptăm pentru asta de vreo doi ani, dar acum, când suntem aproape siguri că se vor asfalta, ne uităm şi spre viitor. Cred că administraţia publică locală trebuie să privească mai departe, am mai scris asta în acest colţ de pagină, iar proiectele, odată puse în aplicare, să lase loc altora, cel puţin la fel de bune pentru urbe şi pentru oamenii ei.
Avem nevoie de centre pentru bătrâni şi pentru persoanele cu dizabilităţi, dar ce ne facem când aceştia vor bea aceeaşi apă împuţită pe care o beau şi acum, în locurile în care sunt ei acum. Nu doar calitatea şi presiunea apei sunt mari probleme ale oraşului, ci şi, paradoxal, asfaltul. Sunt asfaltate străzi lăturalnice cu bani europeni, e foarte bine, dar avem nevoie şi ca Bulevardul să fie reparat. Anul acesta nu sunt bani, dar mi-e teamă că până când vor fi aceşti bani la buget, ne va trebui un alt proiect cu fonduri europene ca să putem să-l reparăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email