„Marea asfaltare” ar putea să coste între 29 şi 31 de milioane de lei

Două dintre firmele care au participat la licitaţia pentru modernizarea celor peste 40 de străzi au oferte sub 85% din costul estimat. Acestea sunt STRACO, în asociere cu GENERAL TRUST, şi EUROVIA, în asociere cu COMESAD.
Licitaţia pentru proiectul de asfaltare a 40 de străzi merge mai departe, astăzi urmând să se încheie partea de verificare a eligibilităţii ofertanţilor, după cum a declarat primarul Nicolae Diaconu. După cum aţi aflat din Interes Argeşean, pe 4 octombrie a avut loc licitaţia pentru lucrările prevăzute în proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în Municipiul Curtea de Argeş, Judeţul Argeş”, lucrări a căror valoare estimată este de aproximativ 14 milioane de euro. Licitaţia a avut în sfârşit loc după ce fusese anulată de două ori din cauza unor contestaţii depuse la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) de mai multe firme. Marţi, pe 4 octombrie, s-au înscris şapte firme, dintre care două au fost descalificate din start, având oferte neconforme. Au rămas în luptă greii domeniului, regii asfaltului, care se luptă pentru câştigarea unui contract interesant chiar şi pentru firme multinaţionale. Firmele care se luptă pentru a obţine contractul sunt STRACO în asociere cu GENERAL TRUST, EUROVIA în asociere cu COMESAD, DELTA A.C.M, EUROCONSTRUCT şi ROMSTRADE.
Primăria ar putea să apeleze la o line de credit
Preţurile ofertate au fost cuprinse între 78%, sumă avansată de STRACO şi asociaţii, şi 82% din valoarea estimată de aproape 14 milioane de euro, ofertă a EUROVIA şi asociaţii, conform primarului Nicolae Diaconu. „Celor care au oferte sub 85% din preţ le vom cere clarificări, să vedem cum justifică suma mică”, a mai spus Diaconu. Edilul crede că va fi nevoie ca Primăria să apeleze la o linie de credit pentru a finanţa lucrările. „Banii se achită în patru tranşe, iar pentru prima tranşă ar trebui să-i avem noi, urmând să-i recuperăm”, a justificat primarul. Linia de credit ar putea fi în valoare de două sau trei milioane de euro. Odată semnat contractul de lucrări, termenul de execuţie al acestora este de opt luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email