Marea asfaltare a început fără vreun diriginte de şantier

Marea asfaltare a început prin cartiere, în Marina şi la Valea Sasului, dar totul se face la limita legii. Nu există un diriginte de şantier care să supravegheze lucrările şi care să reprezinte interesele Primăriei.
Primarul Nicolae Diaconu declara săptămânile trecute că marea asfaltare nu va începe până când nu va fi desemnat dirigintele de şantier. Edilul a mai spus că licitaţia pentru dirigenţia de şantier a fost contestată de o Persoană Fizică Autorizată.
„Înainte de a semna contractul (pentru dirigenţia de şantier – n.a.) am sunat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) să mă asigur că nu avem nicio contestaţie, şi am aflat că a fost depusă una, din partea unei Asociaţii Familiale din Vâlcea sau a unui PFA. Nu cred că vor fi probleme, pentru că a fost depusă în afara termenului legal şi nu ne-a fost transmisă şi nouă, aşa cum cere legea. Oricum, contestaţia e tardivă, dar noi vom transmite către CNSC un punct de vedere”, ne spunea primarul Nicolae Diaconu săptămâna trecută.
Asfaltarea străzilor prin proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş” nu poate începe până când nu se semnează contractul pentru dirigenţia de şantier, spuneau edilii, precizând că Primăria nu poata da ordinul de începere a lucrărilor pentru asfaltare.
Licitaţia pentru dirigenţia de şantier a fost câştigată de SC Alpha Design, iar atribuirea s-a făcut zilele trecute. Administraţia locală trebuia sa aştepte 10 zile pentru eventualele contestaţii, după care urma să fie semnat contractul cu dirigintele de şantier, abia pe urmă fiind dat ordinul de începere a lucrărilor pentru marea asfaltare. CNSC studiază acum contestaţiile depuse în dcembrie 2012, aşa că până când o să verifice şi pe cea depusă la sfârşitul lunii martie, mai durează.
Unde se fac supravegherile
Diriginţii de şantier reprezintă beneficiarul şi se asigură că lucrările se fac exact ca în caietul de sarcini. Serviciile de dirigenţie de şantier se vor desfăşura în următoarele locaţii:
– Cartierul Marina Poştei: str. Poştei, str. M. Eminescu, str. Marina, str. Vişina, str. Zloteşti (partea nemodernizată), str. Olteni, str. Uliţa Poştei, str. Davideşti, str. Petreşti, str. Corbenilor, str. Bădârceşti, str. Haiduceşti, str. Barajului, str.Tarniţa;
– Cartier Noapteş: str. Buşaga, str. Pinului, str. Stejarului, str. Cireşilor, str.Liniei (tronson I şi tronson II), str. Crânguri, str. Făget;
– Cartier Est Valea Sasului Groape: str. Epureşti, str. Valea Sasului, str. Pasajului, str. Ponoare, str. Pelinului, str. Angheleşti, str. Militari, str. Alex. Odobescu, str. Nicolae Iorga, str. Meşteşugari, str. I.L.Caragiale, str. Chiriţeşti, str. Valea Doamnei, str. Păuneşti, str. Plopiş, str. Ghioceilor, str. Măceşului, str. Păltiniş, str. Alunului, str. Groape, str. Albina, str. Izvorului, str. Schitului, str. Armand Călinescu, str. Victoriei, şi au ca obiectiv supravegherea lucrărilor de amenajare pentru protecţia mediului, lucrări de construcţii şi instalaţii, organizare de şantier.
Organizarea de şantier pentru societatea care va asfalta este în plină desfăşurare. Municipalitatea a pus la dispoziţia SC Delta ACM, gratuit, 6000 de metri pătraţi în faţa stadionului municipal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email