Mare sărbătoare la Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”. Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj

Liceul Tehnologic „Regele Mihai I” a sărbătorit vineri Zilele Şcolii, sărbătoare la care au participat profesorii şi conducerea Liceului dar şi oficialităţi locale şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Cu această ocazie, Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj elevilor și profesorilor acestei instituții de învățământ, mesaj care a fost citit în deschiderea festivităților.

Top of Form

Bottom of Form

„Am aflat cu bucurie despre frumoasa voastră iniţiativă de a sărbători în fiecare an ziua liceului la 25 octombrie, adică ziua de naştare a Regelui Mihai I, al cărui nume îl purtaţi cu mândrie şi cu admiraţie. Punând datoria sa faţă de ţară mai presus de orice, Regele Mihai I rămâneîn istoria modernă şi contemporană drept unul dintre cei mai longevivi martori ai unor timpuri complexe şi contradictorii.

Alegând numele Regelui Mihai I, aţi ales să slujiţi principiile şi valorile care i-au călăuzit viaţa: iubirea de ţară, iertarea, bunătatea, umanitatea, credinţa şi respectul pentru cei de aproape.

Liceul vostru are, de aici înainte, drumul său legat de Instituţia Coroanei, atât din punct de vedere istoric, cât şi cultural şi educaţional.

Mă alătur vouă în a aduce omagiu, aşa cum se cuvine, înaintaşilor. Generaţiilor de astăzi le revine răspunderea istorică de a reda României respectul şi încrederea de sine”.

După citirea mesajului de mai sus, festivităţile au debutat cu un Te Deum oficiat de un sobor de preoţi şi au continuat în biblioteca şcolii şi în sala de festivităţi. Invitaţilor le-a fost prezentat un film despre Regele Mihai I şi despre şcoala gazdă, după care a urmat un program artistic susţinut de Grupul folcloric „Tineri argeşeni” al Seminarului Teologic, de Mădălina Lupu şi de Ansamblul de dansuri populare al Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. După festivităţi, elevii Liceului „Regele Mihai I” au depus coroane de flori la mormântul Regelui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email