Manual pentru cetăţeni – „Ghidul de asuprire al administrației publice”

Cartea este scrisă de Simona Niculescu, de la Băiculeşti

Simona Niculescu, o locuitoare a comunei Băiculeşti, este celebră în toată ţara după ce a repurtat în instanţă două victorii asupra administraţiei locale. Mai întâi, a obţinut asfaltarea uliţei pe care locuieşte iar apoi alimentarea cu apă a locuinţelor din zonă. Simona Niculescu este, probabil, coşmarul primarului de la Băiculeşti, Nicolae Dragnea, dar, în acelaşi timp, reprezintă o speranţă pentruc etăţenii simpli care luptă cu autorităţile locale aproape toată viaţa lor pentru nişte lucruri de bun simţ, lucruri pe care primarii oricum le-au promis prin campaniile electorale.

De curând, Simona Niculescu a acordat un interviu celor de la vice.com, un interviu pe care l-a catalogat pe pagina sa de facebook, drept unul cu  „întrebări deştepte”. Interviul a fost publicat pe site-ul vice.com sub titlul „Femeia care a avut nenumărate procese cu autoritățile din România îți arată cum îți aperi drepturile”.

Simona Niculescu a locuit mulţi ani în Franţa, dar a decis să revină în România. „Dorul de acasă. Aici este casa mea, iar „omul sfințește locul”. Nicio luptă câștigată în străinătate nu mi se pare mai valoroasă decât speranța pe care reușesc să o redau românilor, să se întoarcă acasă fiindcă iată, se poate”, a mărturisit ea celor de la vice.com. Pentru viitor, Simona Niculescu plănuieşte să le dea o mână de ajutor cetăţenilor care sunt „în război cu nepăsarea autorităţilor”  – „Să învăț frații mei de suferință, românii, că au drepturi și cum să le exercite. Mă tot chinui să termin o carte, Ghidul de asuprire al administrației publice”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email