Managerul proiectului de la Molivişu, Constantin Dârzan, şi-a dat demisia

Constantin Dârzan, managerul proiectului staţiunii de la Molivişu şi-a dat demisia din funcţie săptămâna trecută. Demisia, scrisă pe două pagini, a fost trimisă tuturor partenerilor din proiect – Consiliul Judeţean şi primăriile Arefu, Brăduleţ şi Cicăneşti. Preşedintele Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu, Pavel Bârlă, ne-a spus iniţial că „nu şi-a dat nimeni demisia”, şi apoi că „lucrurile s-au rezolvat”, în sensul că Dârzan „a renunţat” la demisie. „S-a supărat (Constantin Dârzan – n.a.), a fost o neînţelegere. Nu se poate pleca aşa. Managerul unui proiect nu poate pleca, am discutat cu el şi s-a răzgândit, chiar am lucrat împreună zilele astea. Neînţelegerile au pornit de la firma constructoare care a umblat cu minciuni, i s-a cerut să aibă numărul de muncitori pe care trebuie să-l aibă. Acum au angajat. S-au rezolvat problemele din toate părţile, şi nu sunt primele probleme pe care le-am avut, de toate genurile, dar am trecut şi de hopul acesta”, ne-a declarat Pavel Bârlă. Muncitorii albanezi angajaţi de SC BORA au plecat, iar acum au fost angajaţi oameni din zonă.

În opinia lui Pavel Bârlă, cel puţin o parte din lucrări va fi gata la sfârşitul acestui an. „Eu cred că o parte din investiţie, pârtia de schi, alimentarea cu energie electrică, o parte din drum, vor fi gata. În iarna asta pârtia de schi trebuie să fie funcţională”, a mai spus preşedintele ADI Molivişu.

Un proiect în valoare de 73.434.349,96 lei

 

Pe 27 aprilie 2012, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “A.D.I. Molivişu” Arefu, în calitate de beneficiar, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Arges”. Contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este 73.434.349,96 lei. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului montan pe toată durata anului în arealul climatic Ghiţu – Moliviş, comuna Arefu, judeţul Argeş, prin realizarea infrastructurii generale (reţele de energie electrică, apă, canalizare, drum de acces) şi specifice de turism (pârtii de schi, infrastructură de agrement la baza pârtiilor – piscină, spaţii pentru activităţi recreative şi aerosolar, loc de joacă pentru copii, teren de sport multifuncţional, pistă de cicloturism, observator turistic).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email