Managerul proiectului de la Molivişu, Constantin Dârzan, şi-a dat demisia

Constantin Dârzan, managerul proiectului staţiunii de la Molivişu şi-a dat demisia din funcţie săptămâna trecută. Demisia, scrisă pe două pagini, a fost trimisă tuturor partenerilor din proiect – Consiliul Judeţean şi primăriile Arefu, Brăduleţ şi Cicăneşti. Preşedintele Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu, Pavel Bârlă, ne-a spus iniţial că „nu şi-a dat nimeni demisia”, şi apoi că „lucrurile s-au rezolvat”, în sensul că Dârzan „a renunţat” la demisie. „S-a supărat (Constantin Dârzan – n.a.), a fost o neînţelegere. Nu se poate pleca aşa. Managerul unui proiect nu poate pleca, am discutat cu el şi s-a răzgândit, chiar am lucrat împreună zilele astea. Neînţelegerile au pornit de la firma constructoare care a umblat cu minciuni, i s-a cerut să aibă numărul de muncitori pe care trebuie să-l aibă. Acum au angajat. S-au rezolvat problemele din toate părţile, şi nu sunt primele probleme pe care le-am avut, de toate genurile, dar am trecut şi de hopul acesta”, ne-a declarat Pavel Bârlă. Muncitorii albanezi angajaţi de SC BORA au plecat, iar acum au fost angajaţi oameni din zonă.

În opinia lui Pavel Bârlă, cel puţin o parte din lucrări va fi gata la sfârşitul acestui an. „Eu cred că o parte din investiţie, pârtia de schi, alimentarea cu energie electrică, o parte din drum, vor fi gata. În iarna asta pârtia de schi trebuie să fie funcţională”, a mai spus preşedintele ADI Molivişu.

Un proiect în valoare de 73.434.349,96 lei

 

Pe 27 aprilie 2012, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “A.D.I. Molivişu” Arefu, în calitate de beneficiar, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Arges”. Contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este 73.434.349,96 lei. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului montan pe toată durata anului în arealul climatic Ghiţu – Moliviş, comuna Arefu, judeţul Argeş, prin realizarea infrastructurii generale (reţele de energie electrică, apă, canalizare, drum de acces) şi specifice de turism (pârtii de schi, infrastructură de agrement la baza pârtiilor – piscină, spaţii pentru activităţi recreative şi aerosolar, loc de joacă pentru copii, teren de sport multifuncţional, pistă de cicloturism, observator turistic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email