Mama s-a spânzurat pentru că fiica abandonase facultatea

O veste teribilă s-a răspândit duminică seara în cartierul Banu Mărăcine. O femeie care locuia în blocul 2 fusese găsită spânzurată. Ea venise de câteva zile din Spania şi locuia împreună cu fiica ei.
Valeria Aurelia Baciu, de 43 de ani, nu a avut o viaţă prea liniştită ori îmbelşugată. De mulţi ani plecase în Spania, la muncă, pentru ca fiica ei de 20 de ani să nu simtă vreo lipsă materială. Femeia divorţase de 10 ani, şi de atunci era doar împreună cu fiica ei. Valeria muncea în Spania pe unde găsea, şi toţi banii care îi rămâneau îi trimitea acasă, la fată, ca să-şi poată plăti şcoala. Era tare mândră că fetiţa era studentă la Piteşti, şi acolo, în Spania, când îi era mai greu, se gândea la viaţa pe care o să o aibă tânăra, şi putea să meargă mai departe.
Acasă, mai rar
Un program foarte ocupat nu-i permitea femeii să vină acasă, la Curtea de Argeş, pe cât de des şi-ar fi dorit, dar anul acesta s-a descurcat şi a venit de Paşti. A petrecut sărbătorile cu fiica ei, apoi a plecat din nou cu promisiunea că va veni şi august. A ajuns acasă la începutul acestei luni, dar a aflat că tânăra abandonase şcoala de doi ani, nu mai era studentă. Vestea a şocat-o şi a împins-o la un gest nebunesc. Duminică, după ce fata a ieşit în oraş, ea şi-a pus ştreangul de gât. Ş-a legat cu o eşarfă şi s-a agăţat de uşa dormitorului. A vrut atât de mult să moară încât distanţa scurtă de la clanţa uşii la podea i-a fost de ajuns. Când fata a intrat în apartament a fost şocată – mama ei atârna în ştreangul de la intrarea în dormitor. A chemat Poliţia şi ambulanţa, dar nu mai era nimic de făcut, cea care îi dăduse viaţă şi care îi plătea tot nu mai era. Supărarea sau cine ştie ce alte motive ascunse au determinat-o ca la doar 43 de ani să-şi încheie socotelile cu viaţa şi să-şi lase copilul singur pe lume.  Valeria Baciu nu a lăsat nici un bilet prin care să-şi justifice gestul sau prin care să-i spună fiicei sale câte ceva din ce ar trebui să ştie un copil de la mamă, când acesta e la început de viaţă. Nu a putut să treacă, probabil, peste faptul că tânăra a minţit-o şi că de doi ani banii pe care îi trimiteau nu erau folosiţi pentru a plăti şcoala care să-i asigure o viaţă mai bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email