Mama care şi-a abandonat copilul

O femeie în vârstă de 26 de ani, mamă unui băieţel minor, a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş pentru abandon de familie. Vasilica B. a divorţat de soţul ei în anul 2000, motivul fiind 

certurile zilnice din lipsa banilor. Instanţa a hotărât ca băiatul minor să rămână sub custodia tatălui, iar mama a fost obligată de magistraţi la plata unei pensii de întreţinere în valoare de 10 lei lunar, dat fiind faptul că atunci femeia nu avea un serviciu stabil. La scurt timp după divorţ, femeia şi-a refăcut viaţa, uitând de existenţa copilului său şi a fostului soţ şi a plecat în Italia la muncă. Între timp, pensia de întreţinere a fost majorată de două ori, în 2003 şi apoi în 2008 prin sentinţe civile, ajungând în cele din urmă la valoarea de 135 lei lunar. Până la jumătatea anului 2008, femeia i-a mai trimis fiului ei bani din când în când. 
Pentru lipsa ei de preocupare faţă de copil, fostul soţ al femeii a făcut din nou o plângere la Parchet. Pentru faptul că Vasilica nu i-a plătit băiatului pensia alimentară, deşi este aptă de muncă şi are un serviciu în Italia, procurorii au dispus trimiterea ei în judecată. Femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani pentru neplata cu rea-credinţă a pensiei de întreţinere stabilită prin hotărâre judecătorească. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email