Majorarea numărului de taximetre provoacă scandal

Şedinţa ordinară a lunii martie a Consiliului Local Curtea de Argeş, programată pentru marţi, este una dintre cele mai importante din an, pentru că pe ordinea de zi sunt bugetul municipiului şi cel al instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pentru anul 2017. Consilierii vor avea însă mult de lucru marţi, fie şi numai dacă ne gândim că sunt 17 puncte de ordinea de zi plus punctul „diverse”. Chiar dacă nu e vorba despre implicare şi ştiinţă din partea unora dintre ei, aleşii vor fi nevoiţi totuşi să stea ore bune la şedinţă.

Proiectele supuse aprobării se referă la avizarea unor staţii de îmbarcare – debarcare pentru un transportator care face curse pentru o firmă din Băiculeşti, modificarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitare drum str. Valea Iaşului”, majorarea valorii de inventar a unor bunuri ce aparţin domeniului public, desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în consiliile de administraţie ale unor şcoli, etc.

Unul din potenţialele puncte de scandal este majorarea numărului de autorizaţii pentru transportul în regim de taxi pe raza municipiului. A existat o solicitare de creştere a numărului de  taximetre, proiectul de hotărâre a fost supus dezbaterii publice, iar marţi consilierii trebui sa îl aprobe. Sau nu. Oricum, taximetriştii actuali au trimis la Primărie o petiţie prin care se opun eventualităţii obţinerii unor colegi noi, pe motiv că sunt destui cei care sunt acum şi sunt şi mulţi piraţi pe care nimeni nu-i sancţionează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email