Mâine se decide soarta copertinelor şi a garajelor de pe domeniul public

 
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi cetăţeni, care locuiesc la bloc, şi-au construit garaje şi copertine, pe domeniul public. O parte din ei, deşi au solicitat autorizaţie pentru un  loc unde să îşi adăpostească maşina, au transformat garajul în 

magazie, pivniţă sau cămară. Alţii au cerut autorizaţii doar pentru copertine, la care, pe parcursul anilor au mai adăugat pereţi şi astfel, din copertine s-au transformat în adevărate garaje. Mâine însă, consilierii vor decide condiţiile în care garajele şi copertinele construite pe terenuri proprietate publică vor putea fi menţinute.

Se verifică autorizaţiile

„Dorim să facem ordine şi să intrăm într-o normalitate”, spune viceprimarul Costinel Vasilescu. La un moment dat, în cadrul şedinţelor de consiliu s-a vorbit chiar despre demolarea acestor construcţii. Se pare însă că această nu reprezintă o soluţie, în condiţiile în care sunt contracte în vigoare şi autorizaţii ce permit să fie construite. “Oamenii au investit bani în ele şi nu dorim decât să clarificăm fiecare situaţie. Nu cred că sunt foarte multe fără autorizaţie. Dorim să clarificăm lucrurile din punct de vedere juridic şi urbanistic, să vedem dacă deţin autorizaţii şi să le punem în vedere faptul că fiecare deţinător trebuie să le renoveze, aşa cum scrie în proiectul iniţial”, mai spune viceprimarul. 

În ce condiţii pot fi menţinute garajele şi copertinele

În proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii este specificat faptul că garajele şi copertinele construite pe domeniul public pot fi menţinute cu respectarea clauzelor contractelor de închiriere, a planurilor urbanistice, a Regulamentului de urbanism, a normelor de protecţie a mediului, a celor de igienă şi sănătate publică, precum şi a celor de prevenire şi stingere a incendiilor. În cazul în care terenurile pe care sunt amplasate construcţiile sunt necesare realizării unor obiective de interes public, aprobate în condiţiile legii, garajele şi copertinele vor fi desfiinţate în urma unei notificări din partea primarului, comunicată proprietarului cu cel puţin 45 de zile înainte de data desfiinţării. De asemenea, în proiectul de hotărâre este specificat că, în caz de forţă majoră, garajele şi copertinele pot fi demolate imediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email