Maşina de gunoi, infecţie pe roţi

Mai mulţi argeşeni care locuiesc în cartiere diferite ale municipiului ne-au sesizat la redacţie că spaţiile special amenajate, în care se află pubelele pentru colectarea gunoiului, au devenit adevărate focare de infecţie. Cetăţenii spun că în apropierea pubelelor persistă un miros înţepător, mai ales când temperatura de afară este foarte ridicată. Oamenii spun că în momentul în care pubelele sunt golite, se scurge din acestea un lichid care rămâne pe jos şi care miroase îngrozitor. Argeşenii se plâng că nu mai pot deschide nici măcar ferestrele pentru a aerisi camerele apartamentelor, pentru că duhoarea de afară le intră în casă. „Locuiesc în cartierul Confecţii, chiar în blocul de lângă spaţiul pentru pubele şi când vine maşina să ridice gunoiul, curge zeama cu mizerie şi miroase insuportabil. Problema e că nu curge doar atunci când se ridică gunoiul, ci curge tot timpul. Însă, când ridică gunoiul stă mai mult pe loc şi automat se strânge mai multă mizerie. Când vine maşina curge zeama pe tot traseul ei. Trebuie făcut neapărat, că nu se mai poate, măcar acum s-a mai răcorit şi nu se mai simte mirosul ca vara. Sper să reuşiţi să îi faceţi să i-a atitudine”, ne scrie pe site un cititor care locuieşte în cartierul Confecţii. De foarte multe ori pubelele s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru cantitatea de gunoi.

Câinii maidanezi păzesc spaţiul în care sunt depozitate pubelele

Cea mai mare vină o au locatarii din zonă care aruncă aici obiecte vechi de mobilier, instalaţii sanitare stricate sau resturi de materiale de construcţie. Astfel, pentru că nu mai au unde arunca gunoiul, oamenii lasă în afara locului în care sunt depozitate pubelele zeci de saci cu gunoi. „Cred că era mai bine înainte când era tomberonul acela mare, pentru că intra mai mult gunoi. Pubelele se umplu imediat şi de multe ori gunoiul este lăsat pe jos în acel ţarc. Nu ştiu ce soluţie se poate găsi. Eu cred că ar fi bine să vină mai des maşina care ridică gunoiul. Uitaţi-vă că mereu sunt pe jos saci cu pet-uri sau alte resturi”, spune un alt locatar din zonă. Ca de obicei, spaţiul în care sunt depozitate pubelele este păzit de câinii maidanezi. „Sunt foarte mulţi câini nu numai aici la gunoi, ci în tot cartierul. Înainte intrau în tomberon de unde scoteau afară pungi cu gunoi şi făceau foarte mare mizerie. Sunt şi acum aici în zonă. Trebuie să ai curaj ca să treci printre ei”, spune George, un tânăr argeşean.

Locurile de depozitare trebuie spălate cu detergent

Problema maşinii de gunoi, o adevărată infecţie umblă­toare, este perfect valabilă în toate cartierele. Săptămâna trecută scriam despre zona Terasa 1 Mai, în zilele următoare vom lua la rând cartierele, până când cineva se va sesiza şi va lua măsuri.
Am încer­cat să aflăm ce soluţii au cei de la Transarg, societatea care colectează şi transportă gunoiul, dar a fost imposibil. Directorul firmei, Daniela Marinescu, era „puţin ocupată” când am sunat, iar când ne-am recomandat a devenit brusc „foarte ocupată” şi imposibil de abordat. În condiţiile în care tarifele la gunoi au crescut numai acum câteva săptămâni cu aproape 40%, infecţia pe roţi ar trebui să aibă o altă soartă, iar abonaţii care plătesc cinstit şi corect să nu mai sufere şi din acest motiv.
În urmă cu ceva timp, Consiliul Local aproba un Regulament de salubrizare pentru oraş. Conform acestuia, locurile de depozitare a gunoiului trebuie spălate cu detergent, tocmai pentru ca situaţii de genul celei descrise mai sus să nu existe. Aţi văzut vreodată pe cineva de la Transarg sau din altă parte făcând aşa ceva?! Nu. Domnii cu gunoiul se mulţumesc să ia banii şi să ne umple viaţa de mirosuri pestilenţiale.
Vom reveni cu telefoanele la şefa de la gunoi. Poate, la un moment dat nu va mai fi atât de ocupată. Nu de alta, dar din gunoiul nostru ia şi domnia sa banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email