Maşina administratorului asociaţiei de locatari, vandalizată în parcare

Scandalul legat de împărţirea locurilor de parcare de către administratorii asociaţiilor de locatari a căpătat proporţii nebănuite la sfârşitul săptămânii trecute. Administratorul asociaţiei de pe strada Despina Doamna şi-a găsit maşina distrusă în parcare. „Am coborât din casă şi am vrut să plec. Când m-am apropiat, am văzut geamurile sparte, cauciucurile tăiate şi ceva înăuntru, care arsese tapiţeria şi bordul. Nu e posibil aşa ceva. Eu nu am făcut decât să respect ce mi s-a spus de la Primărie, să le spun oamenilor să facă cereri pentru locurile de parcare şi să le atrag atenţia unora că au multe maşini lăsate acolo. De unde să iau bani să-mi repar maşina?! Cât trebuie să muncesc pentru asta?! O să vorbesc cu domnul primar să mă ajute, să-mi dea o parte din bani de la Primărie, că nu eu m-am apucat să fac schiţele pentru locurile de parcare de capul meu. Din cauza asta s-a întâmplat totul”, ne-a spus, plângând, administratorul a cărui maşină a fost vandalizată.
Poliţia cercetează cazul
Femeia a făcut plângere la Poliţie şi speră ca cei vinovaţi să fie găsiţi.  „Am deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Maşina avea trei geamuri sparte, două anvelope înţepate cu un obiect ascuţit iar în interiorul maşinii fusese aruncat cu o substanţă necunoscută, asemănătoare acidului, care a topit tapiţeria. Au fost prelevate probe pentru a se stabili cu exactitate despre ce substanţă este vorba. Am deschis o anchetă pentru a stabili cine sunt vinovaţii şi pentru a afla cu exactitate în ce circumstanţe s-a produs incidentul”, a spus Mihai Bălan, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş.
Vecinii sunt furioşi
„Nicio maşină nu e în siguranţă. Asta se poate întâmpla oricui lasă maşina aici! Poliţia trebuie să-şi facă treaba şi să-i găsească pe făptaşi. Aici, în parcare, se petrec tot felul de lucruri ciudate. Se adună seara tot felul de persoane care fac cine ştie ce – numără bani sau mai ştim noi ce. E ceva mai ferită parcarea, dar în centru, şi cred că pot face orice. Poliţia trebuie să ne apere, să facă să nu se mai întâmple aşa ceva!”, vorbeau, furioşi, vecinii administratorului. Oamenilor le e frică să-şi dea numele, pentru că, spun ei, cei care stau seara prin parcare şi îşi lasă maşinile cu săptămânile acolo, sunt „periculoşi”, şi dau exemplu ceea ce a păţit maşina administratorului.
„Mă aşteptam să apară astfel de lucruri, dar mai încolo, nu acum”, declară viceprimarul Costinel Vasilescu referitor la acest caz. „De doi ani am un proiect cu aparate de parcare, cu amenajări, ci investiţii care pot fi recuperate în scurt timp. Poate după scandalul acesta vom lămuri problema”, a adăugat viceprimarul.
Până la „lămurirea” problemei, femeia rămâne cu maşina vandalizată, parcarea respectivă, cu „locatarii” ei ciudaţi şi, iată, periculoşi, iar cetăţenii cu nimic, în afara perspectivei unei taxe pentru un petic de asfalt. Petic pe care se vor bate, poate la propriu, mulţi. Iar războiul pare deja să fi început.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email