Mai trebuia un gol pentru primul loc

Doar vreo 500 de spectatori au fost curioşi să vadă pentru prima dată pe F.C. Argeş cu antrenorul Cristi Negru la un meci în propriul fief, şi după ce „executase” la Tg. Mureş pe liderul seriei de la vremea respectivă. Cu gândul revanşei după eşecul categoric din tur, 0 – 3, Tameş, Boşneag şi colegii lor, au dominat meciul de la un cap la altul şi au câştigat „doar” cu 2 – 0, rezultat insuficient să urce Argeşul pe primul loc. Cum FCM Tg. Mureş a învins cu 4 – 0 pe Minerul Lupeni, a trecut cu un singur gol peste F.C. Argeş în clasament.

Ivănică pasează, Voiculeţ marchează

Faţă de meciul de la Tg. Mureş, Cristi Negru a făcut doar o schimbare în primul 11: Vali Stan în locul lui Coco Năstăsie. „Nu l-am introdus pe Năstăsie de la început, deoarece nu s-a putut antrena decât în ultimele două zile fiind uşor accidentat”, spunea tehnicianul Argeşului. Scorul a fost deschis în minutul 26. Ivănică primeşte un pas de la un adversar, preia şi trimite perfect către Voiculeţ, care preia, pătrunde şi şutează de la 12 metri în vinclul porţii lui Zimmermann: 1 – 0 pentru F.C. Argeş. Până la pauză, alb violeţii ratează în mai multe rânduri majorarea scorului, şi echipa întreţinută de gunoieri, vidanjori şi măturători, intră mulţumită la vestiar că a scăpat doar cu un gol primit.

Tameş închide tabela

În partea a doua, CS Otopeni echilibrează jocul preţ de 10-15 minute, după care Argeşul pune iar stăpânire pe joc. Astfel, golul doi vine firesc în minutul 69, când Iulian Tameş înscrie cu un şut de la 10-12 metri: 2 – 0, şi partida era practic jucată. În ultimile minute, elevii lui Cristi Negru irosesc alte ocazii mari de gol. Dacă ar mai fi înscris măcar un gol. Ar fi fost pe primul loc, la egalitate de golaveraj cu FCM Tg. Mureş.

Amintirea

În campionatul trecut, atunci când F.C. Argeş şi CS Otopeni erau în prima Ligă, meciul de la Piteşti s-a jucat înainte de Paşti, pe 12 aprilie. Meciul s-a terminat nedecis, 1 – 1. Golul Argeşului a fost marcat de Coco Năstăsie în prima repriză. Şutul său de la 8-9 metri a trecut prin plasa găurită, şi a fost validat după îndelungi discuţii. CS Otopeni a egalat în mitanul secund, iar până la final nu s-a mai înscris niciun gol. După meci, patronul Cornel Penescu a spus doar atăt: „Dacă băteau pe CS Otopeni, aveau şi ei primă de Paşti, dar n-au putut să-şi ia banii”. Era ultima declaraţie a lui Cornel Penescu despre fotbal, a doua zi, luni, 13 aprilie la prima oră, era arestat de procurorii DNA …

Încăierare pe tunelul spre vestiar

La finalul primei reprize, când jucătorii mergeau în pauză, pe tunelul spre vestiare, Adrian Voiculeţ s-a luat la harţă cu un jucător al echipei oaspete. Cei doi au fost despărţiţi cu greu de forţele de ordine care au aplanat astfel conflictul. „A fost un mic conflict între Voiculeţ şi un jucător de la Otopeni, dar l-am rezolvat repede şi n-au fost probleme. Era mai rău dacă noi nu eram pe fază şi cei doi apucau să se bată mai mult”, spunea bodiguardul care a intervenit între cei doi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email