Mai tare decât Mănăstirea sunt globuleţele! 15.000 de vizitatori la ARGCOMS

Până la sfârşitul acestui an, 15.000 de turişti, adulţi şi copii, vor vizita fabrica lui Moş Crăciun de la Curtea de Argeş, estimează Sandu Nichita, preşedintele ARGCOMS SOCOM

Fabrica lui Moş Crăciun, cum este cunoscută în toată ţara societatea ARGCOMS, este deschisă tot anul, dar din octombrie şi până  în decembrie se lucrează aproape la foc continuu. Zeci de mii de vizitatori vin zilnic la Curtea de Argş ca să vadă cum se fac globuleţele magice. „Anul trecut au fost 12.600 de vizitatori, anul acesta o să ajungem la 15.000. Suntem pur şi simplu blocaţi de vizitatori, nu mai avem nicio posibilitate, vin cereri din toată ţara, am primit grupuri şi din străinătate, prin agenţiile de turism”, spune Sandu Nichita. Nu există în tot Argeşul un obiectiv mai vizitat decât fabrica lui Moş Crăciun, ARGCOMS fiind mai vizitată chiar decât Mănăstirea, spun unii. „Este un exod. Nu mai au autocarele unde să întoarcă în curte”, mărtusiseşte preşedintele ARGCOMS.

Drept este că locul este extrem de interesant, iar preşedintele şi angajaţii au făcut tot ce au putut pentru a-i atrage pe vizitatori. „Ne-am specializat pe latura turistică a activităţii mai mult decât altădată. Avem oameni care se ocupă de chestiunea asta, am cheltuit foarte mult pentru decoruri, pentru butaforie, sanie cu reni, car alegoric şi altele, muzică ambientală, cântece de Crăciun, costumaţii”, spune Sandu Nichita. Cei care suflă sticla şi o transformă în minunatele globuri sunt costumaţi în spiriduşi, o Crăciuniţă deşteaptă şi frumoasă le explică vizitatorilor mari şi mici care este povestea globuleţelor, muzica de calitate se aude peste tot, iar turiştii pot chiar să-şi decoreze un glob, să-l personalizeze aşa cum vor.

Cum a început povestea

În urmă cu câţiva ani a început la ARGCOMS un program interactiv intitulat „Ajutoarele lui Moş Crăciun”, şi sute de copii din toate colţurile ţării au început să vină la Curtea de Argeş pentru a vedea cum se realizează globurile care împodobesc pomul de Crăciun.

Reprezentanţii societăţii au pregătit chiar şi un traseu pentru copii. Astfel, cei mici merg în prima fază în atelierul de suflătorie, acolo unde mai mulţi angajaţi transformă baghetele de sticlă într-o sferă. Apoi, pentru micuţi urmează cea mai interesantă parte, cea unde se decorează manual globuleţele. „Am pregătit pentru copii un circuit bine stabilit, ei având posibilitatea să observe procesul de producţie. Mai întâi merg la atelierul de suflătorie, după care pot vedea modul în care se colorează ornamentele. Pentru mulţi dintre ei este o experienţă inedită, poate chiar unică”, mai spune preşedintele ARGCOMS SOCOM. 

Globuleţele de la ARGCOMS ajung şi  în Groenlanda

Mai mult decât atât, sub îndrumarea personalului, copiii au posibilitatea să îşi deseneze numele pe un globuleţ. „Cei care doresc îşi pot personaliza câte un globuleţ. Cei mici se bucură foarte mult atunci când îşi desenează numele pe globuri. Totodată, cei care aşteaptă la rând se pot uita la desene animate, care sunt proiectate pe un ecran. La finalul circuitului cei mici vizitează magazinul nostru, de unde pot cumpăra o serie de ornamente pentru împodobirea bradului de Crăciun”,  spune Sandu Nichita.

Globuleţele realizate la Curtea de Argeş ajung în multe locuri din ţară dar şi peste hotare, fiind peste tot apreciate pentru felul în care au fost realizate. „Globuleţele de aici ajung în toată lumea. În afara locurilor tradiţionale, am cucerit, ca să zic aşa, Peninsula Scandinavă, dar şi în îndepărtata Groenlandă. Un comerciant din Danemarca a făcut globuri speciale pentru Groenlanda cu conturul insulei făcut cu diamantină albă, cu toate fiordurile şi cu mesaje în limba daneză, comandate de client”, mai spune preşedintele  ARGCOMS SOCOM. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email