Mai puţine incendii, mai puţine victime

În primele trei luni ale anului 2009 a scăzut numărul incendiilor, dar şi al persoanelor care au căzut victime flăcărilor nimicitoare, potrivit bilanţului pe primul trimestru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” (ISU) al judeţului Argeş. Statistica arată că reprezentanţii ISU Argeş au intervenit la 747 de evenimente, din care 108 incendii, 54 arderi necontrolate, patru operaţiuni de salvări de animale, trei intervenţii de descarcerare şi altele. De asemenea, echipajul Smurd a fost solicitat în 178 de cazuri. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut numărul intervenţiilor a crescut foarte mult, de la 250 la 747. Un motiv de bucurie este fapul că numărul victimelor a scăzut de la 11 înregistrate în primele luni ale anului 2008  la trei, anul acesta.
Pompierii argeşeni s-au luptat cu flăcările în peste o sută de cazuri. Faţă de anul precedent numărul incendiilor a scăzut de la 120 la 108. Pe timpul intervenţiilor, pompieri au salvat  opt persoane, dintre care şapte persoane de la incendii – patru adulţi şi trei copii; şi o persoană, victimă a unei arderi necontrolate.

Amenzi de 100.000 lei date de ISU Argeş

Totodată, în perioada mai sus menţionată au fost înregistrate 866 încălcări ale normelor şi reglementărilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă, din care 401 au fost sancţionate. În cele 401 de  sancţiuni sunt incluse 245 de avertismente şi 156 amenzi în valoare de peste 100.000 lei.
În primul trimestru al acestui an, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv în 34 de şcoli generale din Curtea de Argeş, Piteşti, Ştefăneşti şi Costeşti, la 31 de creşe şi grădiniţe din Curtea de Argeş, Piteşti, Câmpulung , dar şi la mai multe societăţi comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email