Magistraţii au renunţat la proteste pentru două luni

Începând de ieri, magistraţii argeşeni şi-au reluat activitatea de judecată şi de lucru cu publicul. Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti a decis la începutul acestei săptămâni suspendarea parţială a protestelor pentru aproximativ două luni de zile. Astfel că în perioada 29 septembrie-20 noiembrie, magistraţii au decis să intre din nou în sălile de judecată în absolut toate procesele. Deşi au renunţat momentan la proteste, judecătorii şi procurorii şi-au luat ca marjă de siguranţă termenul de 20 noiembrie, ora 8.00, dată până la care factorii politici vor rezolva problemele promise.
Totodată, aceştia au hotărât menţinerea refuzului expres de a participa la procesul electoral în componenţa birourilor electorale, precum şi menţinerea măsurii autogestionării de către completul de judecată a încărcăturii de dosare, astfel încât să nu se depăşească numărul de 25-30 de dosare pe sedinţă.
De asemenea, magistraţii cer trecerea bugetului instantelor judecătoreşti din administrarea Ministerului Justiţiei şi a Libertaţilor Cetăţeneşti în cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, colectarea taxelor de timbru în bugetul propriu al justiţiei şi nu în cel al autorităţilor administraţiei locale, precum şi indemnizarea magistraţilor la un nivel egal cu cel al puterilor legislativă şi executivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email