Magia artelor plastice la Muzeul Municipal Curtea de Argeş – expoziţia “VIZIUNI PLASTICE 2015”

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit pe 10 mai  vernisajul expoziţiei internaţionale de arte vizuale “VIZIUNI PLASTICE 2015” organizată de Fundaţia IANZA-ART INTER-CULTURAL. Lucrările a 38 de artişti plastici din 6 ţări, România, Serbia, SUA, Bulgaria, Franţa, Germania, realizate în taberele de creaţie şi aranjate cu pricepere în sala Basarabilor, au atras privirile publicului, iubitori de artă sau simpli curioşi. „Cu toate că sunt oameni diferiţi, din locuri diferite, cu pregătiri diferite, expoziţia este destul de unitară, poate şi în felul cum este aşezată şi faptul că este destul de colorată. Sunt bucuros că am reuşit s-o port aici, în cea de-a şasea locaţie” ne-a mărturisit Cristian Ianza, artistic plastic şi preşedinte al Fundaţiei Ianza- Art.

De asemenea, în deschiderea evenimentului a vorbit şi viceprimarul Cristian Mitrofan. „Sufletul meu va rămâne toată viaţa alături de cultură şi de oamenii de artă. Şi vreau să vă spun că la Curtea de Argeş, indiferent de ce se spune sau ce se face, arta şi cultura sunt la ea acasă”, a declarat acesta.

La întâlnirea cu talentul, frumuseţea şi misterul acestor acte artistice au fost prezenţi, nu numai prin picturile şi sculpturile lor, artişti plastici autohtoni, Ioana Teodora Duţă, Ami Vasilescu şi Traian Duţă. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul acestei luni.

Oana Dinu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email