Magazinele de haine, aproape de faliment

Deşi în această perioadă în alte localităţi din ţară sezonul reducerilor de preţuri este în plină desfăşurare, la Curtea de Argeş lucrurile stau cu totul altfel. Pentru că vânzările nu merg deloc bine, iar din profit proprietarii de magazine de abia reuşesc să îşi achite chiria sau utilităţile, aceştia au renunţat să mai vândă haine cu preţuri reduse. Mai mult decât atât, în municipiul nostru au apărut tot mai multe magazine unde hainele sau încălţămintea se vând cu preţuri între 10 şi 25 de lei, astfel că, potrivit patronilor celorlalte magazine, reducerile de preţuri nu se mai justifică.

„Preţurile sunt mici şi nu avem ce să mai reducem”

În magazinele cu articole vestimentare din Curtea de Argeş sezonul reducerilor nu a început în acest an. Patronii au renunţat la soldări, din cauza faptului că vânzările merg slab şi nu îşi mai permit să mai scadă preţurile. „Ce reduceri să mai facem când noi nu mai vindem nimic? Nu ne permitem să facem acest lucru pentru că nu mai câştigăm nimic. Şi aşa preţurile sunt mici şi s-a umplut oraşul de magazine care vând haine noi cu 10 – 15 lei bucata. Nu ştiu cât vom mai rezista în acest fel, pentru că avem şi noi costuri destul de mari”, a declarat Mihaela I., proprietara unui magazin. Reprezentanţii societăţilor comerciale spun că puterea de cumpărare a argeşenilor a scăzut semnificativ în ultimii ani, drept urmare multe magazine şi-au restrâns activitatea sau chiar au pus lacătul pe uşi. „Oamenii nu prea mai cumpără haine sau încălţăminte. Mulţi se duc şi iau de la second-hand  şi nici nu mai intră în magazin. Uitaţi-vă în oraş câte spaţii sunt goale după ce s-au închis magazinele. Nimeni nu mai are curaj să deschidă nimic, pentru că asta înseamnă că îngroapă banii”, spune patronul unui alt magazin.

Soldările trebuie anunţate la Primărie

Conform prevederilor legale, toate articolele nealimentare având caracter sezonier intră în „febra reducerilor”, începând cu jumătatea lunii ianuarie şi terminând cu data de 15 aprilie. În mod normal, reducerile la articolele din colecţia toamnă-iarnă trebuie să fie anunţate la Primărie cu 15 zile înainte de aplicarea lor, iar produsele sunt ieftinite în funcţie de politica fiecărei firme în parte, respectând anumite reguli.

 

Nici la Primăria Curtea de Argeş reprezentanţii societăţilor comerciale nu au anunţat că fac reduceri de preţuri în această perioadă. „Nu am primit nicio cerere de la cei care intenţionează să facă reduceri de preţuri. Pot să vă spun că nici în anii trecuţi nu am avut astfel de solicitări şi cred că nici acum nu vom avea”, a declarat Elena Călinescu, şeful Biroul Comercial din cadrul Primăriei municipiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email