Mădălina Lupu, din Tigveni, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, admisă prima la Universitatea de Muzică București

Deși olimpica la nai, Maria Mădălina Lupu din comuna argeșeană Tigveni a intrat prima, în urma unui examen, la Universitatea Națională de Muzică din București.

Media cu care a reușit este 9,76 deși la celelalte 3 probe la instrument (nai) a obținut 10 pe linie. O singură disciplină a încurcat-o puțin, pentru că inițial, Mădălina știa că avea loc rezervat olimpicilor.

Din toamnă, Mădălina va studia naiul la clasa profesoarei Dalila Cernătescu, într-o grupă cu alți 4 colegi.

Amintim faptul că Mădălina, fostă elevă a Liceului de Arte “Dinu Lipatti” a obținut locul I pe țară la Olimpiada de Muzică.

Dar deși la alte facultăți olimpicii au intrat în baza diplomei de olimpic, la București s-a susținut examen, nefiind luată în calcul această variantă.

Familia Mădălinei, deși a primit invitații pe e-mail de la alte universități, precum cea din Cluj sau Brașov, pentru a se înscrie fără examen (în baza statutului de elev olimpic), a decis să meargă la examen.

Surprinzător, dar vara aceasta Mădălina va sta acasă și va studia, ori va merge la câteva evenimente.

Tatăl său, preotul Bogdan Lupu, spune că pentru relaxare va merge cu ai ei și câte puțin la…sapă, unde studenta chiar se relaxează.

Felicitări, Mădălina și succes!

Constantin PAŞOL, jurnalist Radio România

3 thoughts on “Mădălina Lupu, din Tigveni, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, admisă prima la Universitatea de Muzică București

  1. Acesta este una din știrile care le citesc cu drag. Felicitări redacției pentru astfel de informari și mult succes subiectului in continuare !!!!

  2. Acesta este una din știrile care le citesc cu drag. Felicitări redacției pentru astfel de informari și mult succes subiectului in continuare !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email