Mădălin Marinescu – „Firma care adună gunoiul trebuie să adune compostul la un preţ mai mic!”

Nemulţumirile argeşenilor legate de societatea care colectează gunoiul la Curtea de Argeş sunt multe. Ultima dintre ele este reapariţia maşinilor din care curge zeama pestilenţială de care credeam că am scăpat. Vă reamintim că săptămânile trecute omul de radio Didi Dumitrescu a fotografiat o maşină de gunoi, care părea ceva mai nouă decât cele de acum 10 ani, dar din care curgea un lichid care mirosea îngrozitor, fix ca acum zece ani. Faptul că deşeurile colectate selectat de cetăţeni sunt aruncate de-a valma în maşină este o altă problema semnalată de argeşeni.

Acum, se pare că societatea are o altă problemă. „În luna februarie s-a dat o Hotărâre de Guvern referitoare la compost şi la faptul că este interzis să se ardă resturile vegetale din gospodării. În Hotărâre se spune că operatorul trebuie să aibă un program de adunat acest compost. La acest moment la Curtea de Argeş îl adună la preţ de gunoi, la un tarif imens”, a spus Mădălin Marinescu la una dintre ultímele şedinţe de Consiliu Local. „Trebuie discutat cu ei, pentru că lumea este nemulţumită”, a adăugat acesta.

Primarul Constantin Panţurescu a spus că „va încerca” o discuţie cu operatorul. Primăria Curtea de Argeş este însă în proces cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară  SERVSAL, aşa că demersul primarului e posibil să nu aibă prea mult succes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email