Lupta cetăţeanului cu funcţionarul sictirit

Vă povesteam într-un număr anterior al ziarului nostru despre un argeşean care a ieşit la pensie în august dar nu a primit banii nici acum. Da, nici până acum nu a reuşit să pună mâna pe primul cupon cu pensia la care s-a gândit toţi cei 40 de ani în care a muncit. O să revin asupra subiectului, dar nu acum. Acum vreau să semnalez altceva.

Omul nostru, despre care vă spun, a încercat să facă tot ce a fost omeneşte posibil, şi la limita legalităţii,  ca să primească banii. A vorbit cu toţi funcţionarii de la toate instituţiile implicate în această chestiune, a vrut să dea şpagă, dar nu a găsit cui, a vrut să-i ia la bătaie pe toţi, dar nu l-au lăsat alţii.

E normal ca orice salariat să vrea bani mai mulţi. E de bun simţ ca toată lumea să aibă o leafă decentă, dar e la fel de logic ca oricine să îşi facă meseria aşa cum trebuie. Vrem bani mai mulţi, dar cum ne facem treaba?! Intrăm într-un birou al unei instituţii a statului şi ne aşteptăm să fim trataţi cu respect şi consideraţie fie şi numai pentru faptul că leafa aceea pe care o primesc, mare sau mică, e plătită din banii noştri.

Îl înţelegeţi acum pe cetăţeanul care a ieşit la pensie şi ameninţă că vrea să mănânce cu fulgi cu tot un funcţionar sictirit că are leafa mică şi mult de lucru, şi amână cât poate rezolvarea unei lucrări neimportante, cum este dosarul de pensie al unui om care a cotizat zeci de ani la fondul de pensii?! Dumneavoastră cum aţi reacţiona?! Cât de liniştit aţi putea să fiţi în aceste condiţii, dacă din august şi până acum nu aţi fi primit de nicăieri NICI UN LEU?! Ce ar trebui să păţească acel sau acei funcţionari care se fac vinovaţi de înfometarea şi de umilirea unui cetăţean al patriei noastre?! Probabil că sunt legi care pedepsesc astfel de lucruri, dar pentru că nu sunt aplicate niciodată nimeni nu ştie de ele, iar cei care păţesc ce a păţit omul nostru nu au ce să facă. Merg prin birourile instituţiilor noastre de stat şi înghit bătaia de joc şi atitudinea arogantă, sau stau acasă şi aşteaptă cu un angajat al statului să catadicsească să citească şi să semneze două hârtii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email