Lupii atacă la Valea Sasului

Locuitorii cartierului Valea Sasului din Curtea de Argeş sunt terorizaţi de lupi. Oamenii se tem să iasă şi ziua din case, iar noaptea nu pot dormi din cauza urletelor câinilor şi lupilor.
În cartierul Valea Sasului argeşenii trăiesc ca la ţară – cresc animale, au grădini de zarzavat sau culturi de porumb. Strada este oarecum izolată de restul oraşului, şi mai aproape este comuna Mălureni decât centrul Curţii de Argeş. Totuşi, cetăţenii sunt orăşeni, cel puţin prin buletine şi prin impozitele şi taxele pe care le plătesc la Primărie. De câteva zile, asupra cartierului – sat s-a mai abătut o năpastă, o haită de lupi coboară din pădurea situată la câteva sute de metri în spatele caselor şi ucid animalele din curţi.
Nu mai au ce mânca din cauza secetei
Moş Ion Popescu are 88 de ani şi crede că lupii au ajuns aşa aproape pentru că nu mai au ce mânca în pădure. „Au venit lupii peste noi, vai de capul nostru. Au mâncat un mânz şi trei măgari. Acum 15 ani au mai venit la noi, şi mie mi-au mâncat cinci oi. Cred că nu mai au ce mânca şi de aia vin în sat. Am auzit şi azi noapte urlete, câinii şi lupi, cred, dar nu am ieşit din casă, că mi-e frică. Sunt om bătrân”.  Valerica Mihai, de 58 de ani, e de acord. „Toată lumea se vaită din cauza lupilor. Sunt mulţi, ne e teamă pentru copii, nu prea mai ieşim, că ne e frică. Nu ne prinde seara pe drum, la 4-5 gata, intrăm în case. Lupi au mai fost prin sat, dar nu aşa…”, spune femeia.
„Toată noaptea nu am putut dormi. Dacă aţi şti ce urlă lupii…mie mi-e frică şi ziua să mă duc cu vitele să le dau apă la pârâu” , spune Floarea Popescu, de 56 de ani.
Scăpaţi de la zoo
Unii dintre locuitorii cartierului au, însă, o altă părere. „Cred că sunt aduşi lupii aici de la vreo grădină zoologică. Nu au mai avut ce să le dea să mănânce şi i-au adus aici”, susţine Paraschiv Dumitru, de 78 de ani. Bătrânul e convins că aşa e, dar vecinii îl privesc ciudat. „Cine să-i care, mă, până aici, nu îţi dai seama…Au venit ei singuri”, îl linişteşte moş Ion Popescu.
Doctorii veterinari spun că în cartierul Valea Sasului au fost mereu lupi în pădurea din apropiere, pentru că „aşa e acolo, asta e poziţia locului, lângă pădure”.
Argeşenii nu au cerut ajutorul nimănui şi nici nu au sesizat autorităţile locale cu privire la vizitele dese ale lupilor, pentru că nu cred că cineva i-ar mai putea ajuta. „Ce să ne facă şi ăia de la Primărie…Drumurile să ni le facă, să putem merge omeneşte, că ne-om feri noi cumva de lupi. Stăm în casă”, e de părere Paraschiv Dumitru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email