Luni elevii de liceu fac grevă iar marţi se îmbracă în roşu în semn de protest

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Argeș, unica structură de reprezentare a elevilor din județul Argeș realizează un nou demers prin care dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la modificarea pragului minim de acordare a burselor de merit, această decizie fiind luată fără pic de consultanță cu partenerii de dialog social în cadrul Ministerului Educației Naționale, se arată într-un comunicat al CJE Argeş.

„În perioada 17-18 ianuarie 2022, în județul Argeș, se vor desfășura două acțiuni prin intermediul cărora se dorește aplicarea unei presiuni publice considerabile, pentru a putea remedia în timp util hotărârea luată de Ministerul Educației Naționale. Pe data de 17 ianuarie 2022, la nivel național a fost stabilită o grevă generală în rândul elevilor, aceasta constând în absentarea de la orele de curs a întregului colectiv de elevi din România. În județul Argeș, această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee. Consiliul Județean al Elevilor Argeș contează pe înțelegerea corpului didactic din fiecare instituție de învățământ, în sensul că membrii acestuia vor evita crearea anumitor probleme, iar elevii vor beneficia de înțelegerea necesară desfășurării acestui demers.

18 ianuarie 2022 este data în care elevii din județul Argeș vor afișa în mod vizibil revolta pe care această măsură a generat-o, prin purtarea obiectelor vestimentare de culoare roșie la orele de curs. În timp ce Ministerul Educației Naționale dorește menținerea pragului minim al mediei de 9.50, Consiliul Național al Elevilor dorește revenirea la nivelul 8.50, însă poate agrea și media 9, menținând opțiunea ca suma primită de către elevi să fie dublată”, se mai arată în comunicatul semnat de președintele Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Robert Seghedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email