Ludovic Orban este categoric: PNL nu va susţine un guvern minoritar al PD-L

 
Prim-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, s-a aflat sâmbătă la Piteşti, unde a asistat la alegerile pentru şefia organizaţiei liberale municipale. Cu această ocazie, Orban a afirmat că exclude posibilitatea ca PNL să susţină un guvern 

minoritar al PD-L, în eventualitatea în care PSD s-ar retrage de la guvernare înaintea alegerilor prezidenţiale din acest an. „Ce guvern minoritar să susţinem, unul condus de Boc? Nu există o zi în care să nu mai facă o prostie. Nu credeam că pot să fie atât de incapabili, atât de lipsiţi de busolă, atât de disperaţi şi de dezorientaţi. Boc nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă, nu mai zic de Pogea şi de Videanu. Nu au absolut niciun fel de reacţie la ceea ce se întâmplă în societate şi în economia românească„, a declarat prim-vicepreşedintele liberal. El i-a acuzat pe actualii guvernanţi că nu şi-au respectat promisiunile cu caracter social făcute în campania electorală. „În campanie au promis majorări salariale şi creşteri de pensii, dar realitatea este că salariul mediu pe economie a scăzut cu aproape 18% de la începutul anului. Economia este în declin, iar ceea ce este grav este faptul că Guvernul nu găseşte nicio soluţie la aceste probleme. Împrumutul de la FMI nu poate singur să rezolve problemele din economie„, a spus Orban. El a mai acuzat actualul guvern că va provoca distrugerea micilor afaceri, prin politica fiscală pe care o promovează.

Orban: Doar votul va decide cine va fi preşedintele PNL Argeş 

La Adunarea Generală a PNL Piteşti de sâmbătă, la care a asistat şi Ludovic Orban, au fost alese noile struscuri de conducere. Pentru funcţia de preşedinte, au fost exprimate 192 de voturi dintre care 100 de voturi pentru preşedintele în funcţie, Marius Postelnicescu şi 92 de voturi pentru contracandidatul său, Radu Perianu. În acesta condiţii, preşedinte al PNL Piteşti a arămas Marius Postelnicescu. Având în vedere că peste câteva săptămâni se vor organiza alegeri şi pentru conducerea organizaţiei judeţene a partidului, Ludovic Orban a fost întrebat dacă vizita lui în Argeş reprezintă o susţinere pentru actualul preşedinte, Adrian Miuţescu. Prim-vicepreşedintele liberal a recunoscut că are o relaţie specială de prietenie cu Miuţescu, dar că acest lucru nu va influenţa rezultatul alegerilor. „Cei care vor decide vor fi delegaţii cu drept de vot, nu eu sau altcineva din conducerea partidului”, a precizat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email