Lucrări de restaurare a picturii interioare la Mănăstire

În a doua duminică din perioada Triodului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală aflată în municipiul Curtea de Argeș, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei. „În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția sa a îndemnat să prețuim darurile primite de la Dumnezeu și să nu irosim dragostea divină a lui Hristos cu activități care ne înrobesc sufletul și trupul. De asemenea Chiriarhul locului a îndemnat părinții să-și crească pruncii cu simțul responsabilității, amintind că atunci când copii primesc totul din partea părinților fără ca ei să depună efort, există riscul ca rezultatul să nu fie întotdeauna cel dorit. În acest sens, Înaltpreasfinția sa a amintit de comportamentul negativ al fiului risipitor care și-a părăsit părintele și a pierdut toată moștenirea primită”, se arată în cominicatul Arhiepiscopiei.
Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș este monument istoric intrat în categoria UNESCO, fiind construită în perioada 1512-1517 de domnitorul sfânt Neagoe Vodă Basarab. Este ocrotită astăzi de Maica Domnului având hramul principal în ziua de 15 august.
Cu ocazia ridicării eparhiei Argeșului și Muscelului la treapta de Arhiepiscopie, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a dăruit catedralei cel de-al doile hram închinat ctitorului principal, domnitorul Sfânt Neagoe Vodă Basarab.
În prezent, sub purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, la acest important monument istoric sunt executate lucrări de restaurare la zidurile exterioare și la pictura din interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email