Lucrările nu sunt gata, dar răbdarea argeșenilor s-a terminat! Ei reclamă că cea mai distrusă stradă e în centrul orașului

Autoritățile locale spun că vor plomba gropile

”Nu pot să cred! Vin de la Iași dar până aici nu am pățit așa ceva! Cum repar eu mașina aici? Cine plătește reparațiile?!” Un domn care conducea un un Logan cu numere de Iași se învârtea nervos pe lângă mașina care părea că eșuase în gropile de pe strada dintre hotelul Posada și blocuri. Tocmai ce plouase și nu se vedea adâncimea gropilor.

Sigur, cât de adânci sunt gropile știu prea bine locuitorii municipiului care trec zilnic pe acolo. De altfel sunt mulți care preferă să ocolească pe alte străzi numai să nu mai dea cu mașina în ele. Pe grupurile de facebook din Curtea de Argeș subiectul străzilor distruse este la ordinea zilei, dar postările sunt de nepublicat. Oamenii sunt conștienți de faptul că nu se poate face ceva nou până când nu se strică ce e vechi, dar se pare că nu mai au răbdare și nici bani să-și repare autoturismele. Mulți dintre ei au postat pe rețelele de socializare poze cu cauciucurile sparte și cu gropile în care le-au spart, iar unii au propus să pună flori în gropi. Răbdarea argeșenilor pare să fie la limită, deși, teoretic, nu mai au mult de așteptat. La finalul anului lucrările ar trebui să fie gata iar gropile astupate.

Cu mașina la …psiholog

Omul de radio Didi Dumitrescu scria în iulie pe facebook despre gropile din zona menționată – ”Știu că mai e mult până departe, că se lucrează, că e șantier, că e război în Ukr, că p-a bătrână o dor șalele, etc., dar puneți mă, (…), două-trei lopeți de pietriș în șanțurile astea, trăi-v-ar, că mai avem puțin și trebuie să ne ducem mașinile la psiholog… Hai, că nu e pe degeaba! Dăm noi berea! Mulțumim anticipat!”, iar alții au comentat în fel și chip. Petru Ionașcu a scris – ” Nu există măcar o porțiune din lucrare terminată fără probleme de calitate. Pe unde au săpat sunt lăsate gropi şi beton denivelat şi şanțuri cu balastru netasat la nivel cu şoseaua. Oamenii mai trebuie să şi circule cu maşinile măi băieți ! Ne deplasăm şi noi la muncă ! Cine ne plăteşte reparațiile maşinilor defecte (…) ?!

Îmi vine să arunc şi bicicleta ! Nici cu aia nu pot circula bine pe străzile pe care lucrați voi!”

În zonă nu s-au terminat lucrările

În zona în care ieșeanul și-a stricat mașina, strada Posada, ca peste tot în centrul orașului, se lucrează la schimbarea rețelei de apă și la pavarea trotuarelor. La final, carosabilul trebuie adus la starea inițială, dar până atunci Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) va lua măsuri.

”Am pornit stația de asfalt iar acum lucrăm la strada Fabricii, zilele acestea o să turnăm covor asfaltic. Sperăm să nu mai plouă. O să plombăm gropile de pe strada Posada, pentru că toată lumea trece pe acolo și și își strică mașina”, ne-a spus Ioan Ghiță, șeful SPGC.

Lângă trecerea de pietoni este un capac de canal lângă care sunt două găuri măricele și se vede că sub capac nu e nimic. Reprezentanții societății de apă – canal, Aquaterm SA, ne-au spus că vor securiza cumva canalul, dar cum încă se lucrează nu pot nici ei să repare definitiv. ”O să punem ceva în gropi, dar trebuie să așteptăm ca lucrările să fie gata. Nu este niciun pericol, cel puțin deocamdată”, au spus cei de la Aquaterm. Între timp, angajații societății au securizat gropile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email