Lucrările la trotuare și la pistele de biciclete ar putea dura încă un an

Societatea  Kranz a cerut prelungirea contractului

Locuitorii municipiului Curtea de Argeș vor mai avea de așteptat încă un an până când lucrările la pistele de biciclete și la trotuare vor fi gata. Deși proiectul are ca termen de finalizare 31 decembrie 2022, firma care face lucrările, Kranz, a solicitat prelungirea termenului cu un an, ne-a spus Claudia Gîlcă, expert în cadrul Biroului Management de proiect din Primărie. ”S-au solicitat prelungiri până la 31 decembrie 2023, iar solicitarea a fost trimisă la Minister, nu cred că vor fi probleme în a fi aprobată”, spune Claudia Gîlcă. Despre motivele care au stat la baza cererii de prelungire a termenului de execuție aceasta a spus că ”au fost suprapuneri cu proiectele de reabilitare a rețelei de apă și cu cel cu iluminatul public”.

Vă reamintim că Primăria a semnat un contract pentru „Servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții REABILITARE REȚEA DE APĂ-ZONA CENTRALĂ DIN MUNICIPIUL CURTEA DE ARGEȘ” cu aceeași societate care se ocupă și de trotuare, Kranz. Valoarea estimată a contractului este 7.488.721,16 lei fără TVA, din care proiect tehnic și detalii de execuție-200.000 lei fără TVA, asistență din partea proiectantului-70.000 lei fără TVA, organizare de șantier-110.000 lei fără TVA, construcții + montaj-7.078.721,16 lei fără TVA. De asemenea, contractul prevede probe tehnologice și teste-10.000 lei fără TVA, iar documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor sunt estimate la 20.000 lei fără TVA. Finanțarea proiectului se face din fonduri bugetare.

Asocierea al cărei lider este KRANZ EUROCENTER a  reabilitat 16.522 metri de conducte de pe străzile  Victoriei cu străzile adiacente 1 Mai şi Ştefan cel Mare, Negru Vodă cu străzile adiacente Dumitru Norocea, Tudor Vladimirescu, Dumbrava, Viorelelor, Armand Călinescu, Traian, Bulevardul Basarabilor cu străzile adiacente San Nicoară, Episcop Ghenadie, Victor Ştefănescu, Matei Basarab, Mihai Bravu, Pompieri, Banu Mărăcine, Neagoe Vodă, Posada, Episcop Nichita şi strada Eroilor cu străzile adiacente Constantin Dobrescu Argeş şi 1 Decembrie.

”Lucrările la proiectul de reabilitare a rețelei de apă este aproape de final, de fapt mai sunt de făcut niște racorduri la capetele de rețea. S-a făcut recepția parțială pe trei străzi”, ne-a spus Gh. Greavu, șeful Biroului Investiții din Primărie. Lucrurile nu stau la fel pentru proiectul celălalt, care prevede amenajarea pistelor de biciclete, pavarea trotuarelor cu granit, etc. ”Acest proiect nu poate fi gata până pe 31 decembrie pentru că mai sunt de făcut remedieri, pe acolo pe unde nu s-a lucrat bine. De asemenea, pistele pentru biciclete  nu pot fi asfaltate din cauza vremii”, a precizat Gh. Greavu.

Montarea granitului și celelalte lucrări pe trotuare se fac în cadrul proiectului  „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş”. Prin acest proiect se fac staţii de încărcare maşini electrice, piste pentru biciclişti şi sunt pavate cu granit trotuarele pe o suprafaţă de 40 kmp. Valoarea totală a proiectului este de 40,837,122.56 lei, iar termenul de finalizare are 31 decembrie 2022, potrivit site-ului Primăriei. Licitaţia pentru lucrări a fost câştigată de  asocierea KRANZ EUROCENTER S.R.L. (Leader),TEHNO CONSULTING SOLUTION şi STAR TRADING IMPEX S.R.L. Valoarea contractului este de 30255661.66 fără TVA, valoarea totala a proiectului 41,441,642.56  lei, din care contribuția UE( FEDR) 34.632.518,86 lei, contribuție Buget National 5.296.738,15 lei și contributia Beneficiarului 1.512.385,55 lei.

One thought on “Lucrările la trotuare și la pistele de biciclete ar putea dura încă un an

  1. Se circula foarte greu pe trotoare ,datorita acestor piste pentru biciclete.Sunt portiuni unde se circula in coloana. Sa faci o plimbare ,nici vorba !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email