Lucrările la tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș au trecut de 35%, iar Transfăgărășanul se va deschide miercuri!

Argeșul se dezvoltă bine din punct de vedere economic, se bazează pe o industrie solidă, are un potențial turistic uriaș, dar are nevoie și de o infrastructură rutieră bună. Dacă investițiile actuale în drumurile județene au un parcurs lent, lucrările la noul drum expres Craiova-Pitești și la Autostrada Sibiu-Pitești dau un imbold economiei locale și fac Argeșul atractiv din punct de vedere turistic.

Sâmbătă, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  Cristian Pistol și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, alături de o întreagă echipă, au făcut un tur de forță pe drumurile din Argeș, plecând din Pitești până în nordul județului pentru a verifica stadiul lucrărilor la autostradă și pe Transfăgărășan, pentru a se asigura că acesta este pregătit pentru deschidere.

“Am verificat lucrările pe secțiunea 5 Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii Sibiu-Pitești (30,5 km). Constructorul italian (Webuild SPA) a ajuns la un stadiu fizic de peste 35% pe această secțiune. Daca va crește mobilizarea termenul de finalizare a lucrărilor, 2025, va fi respectat și poate chiar devansat”, a declarat Cristian Pistol pe șantierul autostrăzii.

“Alături de directorul CNAIR, Cristian Pistol am vizitat lucrările majore care privesc infrastructura națională și care se desfășoară pe raza județului. La autostrada Pitesti – Sibiu, la nodul rutier de la Bascov, punct important al Secțiunii 5, lucrările sunt în grafic. Piteștenii nu vor avea de suferit din cauza lucrărilor la nodul de la Bascov. Au fost găsite soluții pentru ca traficul să nu fie deviat prin municipiu. Mulțumesc directorului CNAIR pentru că este atent la problemele Argeșului și deschis față de propunerile mediului de afaceri”, a spus președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, la nodul rutier din Bascov.

“Lucrările sunt în grafic la Autostrada Pitești-Sibiu. 2028 este termenul de finalizare, anul în care vom putea circula pe această autostradă. Constructorul se ține de treabă și am încredere că, dacă nu vor apărea impedimente de natură legislativă sau de vreme, așa va proceda până la final”, a declarant prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

“Vom avea și o bretea de legătură cu Piteștiul, ceea ce este extrem de important pentru traficul și așa ștrangulat din orașul nostru. Pentru noi, pentru piteșteni, autostrada înseamnă mai mult decât ușurarea considerabilă a accesului rutier către zona Ardealului și Europa. Sunt convins că vom deveni mult mai tentanți pentru potențialii investitori și poate așa vom avea, în sfârșit, parcurile industriale pe care ni le dorim de atâta vreme, a transmis președintele PNL Pitești, Mihai Coteț.

O oprire importantă a fost în Curtea de Argeș, la nodul rutier de la Noapteș, de unde autostrada va urma traseul ei prin munți. Președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu a arătat cât de importantă este autostrada Sibiu-Pitești pentru zona de nord a județului. “Lucrările avansate de la Noapteș arată amploarea acestui drum care așează Curtea de Argeș pe traseul Coridorului IV Paneuropean. Îi mulțumesc domnului director Cristian Pistol pentru implicarea sa în finalizarea acestui proiect uriaș de infrastructură pentru Argeș și pentru România, a declarat Cosmin Petrescu.

Anunțul zilei a venit, ieri, de la directorul CNAIR care a dat asigurări că săptămâna viitoare, dacă condițiile permit, Transfăgărășanul va fi deschis circulației. “Marți comisia a fost convocata pentru verificarea la fața locului, iar daca condițiile sunt îndeplinite, iar premisele sunt pozitive în sensul acesta, miercuri am putea circula pe Transfăgărășan”, a spus Cristian Pistol.

“Acest drum crucial pentru HORECA din judeţ, pentru mediul economic din judeţ şi din regiune trebuie să fie deschis cât mai mult timp din an. Anul trecut am agreat cu domnul Pistol să prelungim perioada de deschidere şi m-aş bucura să reuşim ca şi anul acesta să îl ținem cât mai mult deschis”, a spus Alina Gorghiu despre deschiderea Transfăgărășanului.

Anul trecut, 160 de companii din industria HORECA au semnat o petiție ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la 31 octombrie. Petiția a fost inițiată de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis ca Transfăgărășanul să se închidă doar atunci când condițiile meteorologice o impun.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email