Lucrările la noua fabrică Karcher sunt în grafic

Lucrările la noua fabrică Karcher din Curtea de Argeş sunt în grafic. Aceasta se construieşte peste halele în care a funcţionat fostul IPEE, halele şi terenul aferent fiind cumpărate în 2017 de societatea germană Kärcher, care mai deţine în municipiu o fabrică. Achiziţia a fost făcută pentru 2,1 milioane de euro, iar Ionel Bican, managing direc­tor al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din Curtea de Argeş, declara că investiţia o să fie de  3-4 milioane de euro în hale, ca să fie aduse la standardele Karcher. Cel mai probabil la sfârşitul acestui an fabrica o să fie funcţională, mai spunea acesta. „Până în 2025 avem în plan să creştem şi să ne dezvoltăm activitatea astfel încât să ajun­gem la 800 de salariaţi în Ro­mânia în producţie”, ne declara anul trecut Ionel Bican.

Licitaţia în urma căreia a fost cumpărat IPEE a fost a treia organizată de un lichidator judiciar. Karcher a cumpărat o proprietate care cuprinde un  teren cu suprafața de 34.310 mp și construcții cu o suprafață construită la sol de 21.818 mp şi un un imobil care constă în teren cu suprafața de 445 mp și construcții cu o suprafață construită la sol de 28 mp.

Cea de-a doua fabrică din Curtea de Argeş a producătorului german Kär­cher, o investiţie de 25 milioane de euro, ar urma să fie gata la finalul acestui an. Prima fabrică, ce a costat 20 milioane de euro, a fost inaugurată în toamna lui 2016.

„Investiţia pentru cea de-a doua fabrică este în grafic, aducem deja tehnologie pentru ea. Ea va fi gata în a doua parte a acestui an“, ne spunea anterior Ion Bican.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email