Lucrările la Ivancea s-ar putea termina în luna mai

La Ivancea se lucrează de zor la proiectul  la finalul căruia zona va arăta cu totul altfel. Acum, constructorii au ajuns la sensul guratoriu din zona pieţei, după ce au refăcut strada Valea Iaşului. „Se lucrează foarte bine calitativ şi în ritm susţinut. Dacă ne ajută vremea lucrările ar putea fi gata în luna mai, cu şase luni mai devreme faţă de prevederile din contract”, a declarat primarul Constantin Panţurescu. Sunt interdicţii în traficul deja aglomerat acolo, dar locuitorii cartierului trebuie să înţeleagă că nimic nu se poate face fără blocarea circulaţiei pe câte un sens, spun edilii.

Urmează amenajarea sensului giratoriu

„Lucrările au început pe str.Valea Iașului pe sensul Curtea de Argeș-Câmpulung prin amenajarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale, trotuar cu pavele din beton, acostament din beton și podeţe de intrare în gospodării.  De asemenea, la intersecția străzilor Valea Iașului-Albeşti se va executa un  sens giratoriu. Partea carosabilă a străzii va fi frezată  5 cm și apoi se va așterne covor asfaltic în grosime de 10 cm pe o lungime de 1,775 km”, spunea Constantin Porceanu, de la Compartimentul Investiţii, din Primărie.

Licitaţia pentru „Reabilitare drum strada Valea Iaşului”, cu o valoare  a contractului de 6,751,055.1 lei (fără TVA), a fost câştigată de asocierea  S.C. COMESAD DRUMURI S.R.L (lider de asociere) și S.C. REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ S.R.L. (asociat). Lucrările care vor fi făcute presupun frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email