Lucrările la autostrada Piteşti – Curtea de Argeş ar putea începe în 2016

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat într-un interviu acordat hotnews.ro că „autostrada Sibiu – Piteşti este cea mai importantă”  din punctul său de vedere. „(…)Sibiu – Piteşti şi din punctul meu de vedere este cea mai importantă autostradă. La ea vom lucra ca şi la Comarnic – Braşov. Este împărţită în cinci loturi. Pentru cele două loturi de capăt, Piteşti – Curtea de Argeş şi Sibiu – Boiţa, Studiul de Fezabilitate va fi gata până la finalul anului. Asta e discuţia pe care am avut-o eu personal cu proiectanţii. Urmând că la începutul anului 2016 să scoatem la licitaţie cele două capete şi în 2016, în funcţie de rezultatele licitaţiei şi de contestaţii,  vom începe să lucrăm.

Aici aş vrea să încercăm să evităm toate problemele pe care le-am avut cu celelalte autostrăzi (…) Aici îmi propun că după ce proiectanţii vor prezenţa – discuţia a fost că luna asta să prezinte cele patru variante de traseu pentru autostrada – să facem întâlniri publice în fiecare judeţ care este traversat de autostrada şi să solicităm tuturor celor interesaţi, dacă vorbim de organizaţiile de mediu, sau cele care se ocupă de cercetările arheologice sau oricine interesat, să ne spună dacă pe traseul autostrăzii sunt probleme de mediu sau altele pe care poate proiectanţii nu le-au identificat.

 Încercăm să lăsăm o lună, o lună şi ceva astfel încât să luăm în calcul toate aceste comentarii, propuneri şi intervenţii şi ulterior să finalizăm până la finele anului studiul de fezabilitate pentru capete şi să putem începe lucrările”, a declarat ministrul Iulian Matache pentru sursa citată.

Şi alţii au zis la fel

 

Şi foştii miniştri ai Transporturilor au avut, la un moment dat, pe parcursul carierei lor, declaraţii de genul acesta, după care şi-au schimbat atitudinea. Încă de pe vremea lui Radu Berceanu, a lui Ludovic Orban ori a Ancăi Boagiu, dacă e să ne referim numai la cei mai vechi, au spus că această autostradă este „importantă” sau „cea mai importantă”, mai ales când au venit în campanii electorale prin Argeş. Şi miniştri mai noi, cum au fost Dan Şova ori Ioan Rus, au făcut tot felul de declaraţii referitoare la autostrada Piteşti – Sibiu, respectiv Curtea de Argeş – Sibiu, ultimul dintre ei spunând chiar că pe traseul Curtea de Argeş – Sibiu există un drum expres. Nimeni nu a făcut nimic pentru autostradă, doar declaraţiile au fost numeroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email