Lucrările de reabilitare a Gării Regale vor începe efectiv în aprilie

Proiectul tehnic de reabilitare a Gării Regale de la Curtea de Argeș va fi gata cel târziu pe 29 martie, urmând ca apoi să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, iar până pe 15 aprilie să înceapă lucrările efective de reabilitare, scrie financiarpress.ro citând surse din SNCFR.

Vă reamintim SRCF Craiova a semnat în martie, anul trecut, contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din stația CF Curtea de Argeș, contract în valoare de 8,74 milioane de lei.

„Demararea lucrărilor de reparații, reabilitare și restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș este preconizată pentru începutul lunii aprilie 2024”, au declarat anterior reprezentanții CFR. Lucrările vor dura în total doi ani, ceea ce înseamnă că cel târziu la jumătatea lui aprilie 2026 va fi terminată reabilitarea Gării Regale.

SRCF Craiova şi Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing S.R.L (România) au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din Staţia CF Curtea de Argeş.

Durata contractului este de 36 de luni, aferentă etapelor de elaborare/aprobare a proiectului tehnic, obţinerea avizelor/autorizaţiilor şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători, iar sursa de finanțare este asigurată din fornduri proprii ale CFR SA.

Obiectivele generale ale acestui contract (proiectare și execuție lucrări) sunt: reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă; restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal; înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape; reparaţii locale şi biocidare la şarpantă; reparații instalaţii electrice, termice şi sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email