Lucrările de reabilitare a Gării Regale încep în aprilie 2024

„Demararea lucrărilor de reparații, reabilitare și restaurare a Gării Regale Curtea de Argeș este preconizată pentru începutul lunii aprilie 2024”, au declarat reprezentanții CFR pentru FinanciarPress.ro

Lucrările vor dura în total doi ani, ceea ce înseamnă că cel târziu la jumătatea lui aprilie 2026 va fi terminată reabilitarea Gării Regale.

Vă reamintim că SRCF Craiova a semnat în martie, anul acesta, contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din staţia CF Curtea de Argeș, contract în valoare de 8,74 milioane de lei.

SRCF Craiova şi Asocierea SC Euras SRL – SC Arhing S.R.L (România) au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători din Staţia CF Curtea de Argeş.

Durata contractului este de 36 de luni, aferentă etapelor de elaborare/aprobare a proiectului tehnic, obţinerea avizelor/autorizaţiilor şi execuţia lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădirii de călători, iar sursa de finanțare este asigurată din fornduri proprii ale CFR SA.

Obiectivele generale ale acestui contract (proiectare și execuție lucrări) sunt: reparaţii şi consolidarea structurii de rezistenţă; restaurare/finisaje componente artistice din lemn, piatră, ceramică, metal; înlocuirea învelitorii asterelei şi a sistemului de colectare ape; reparaţii locale şi biocidare la şarpantă; reparații instalaţii electrice, termice şi sanitare.

Proiectul tehnic pe jumătate realizat, și va fi gata până la finalul lui martie 2024, conform contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email