Lucrările de modernizare a Spitalului Municipal, aproape de final

La Spitalul Municipal, pe parcursul acestui an, s-au desfăşurat o serie de lucrări de reabilitare şi modernizare, care sunt necesare în ceea ce priveşte procesul de acreditare în care va intra unitatea medicală. Deşi până la jumătatea anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie ar fi trebuit să treacă prin aceste proces, termenul a fost decalat din cauza schimbărilor care au avut loc la nivelul conducerii Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.
Procesul de acreditare este unul complex, ce necesită stabilirea unor categorii de acreditare, definirea şi implementarea procedurilor, standardelor şi metodologiei de acreditare, toate acestea având ca obiectiv final îmbunătăţirea calităţilor serviciilor medicale. Spaţii de alimentaţie publică pentru pacienţi şi aparţinători, punct de comercializare reviste – ziare, capelă, oficiu de informaţii, grup sanitar propriu pentru saloanele cu 1 – 2 paturi şi pentru saloanele cu mai mult de 4 paturi, chestionare privind gradul de satisfacţie în cazul bolnavilor, dar şi în cazul salariaţilor, saloane care respectă limita de cubaj, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care se cer în cadrul procesului de acreditare, prin care trebuie să treacă şi Spitalul Municipal. „În momentul de faţă pot spune că lucrările sunt aproape de final. Am realizat în mare parte tot ceea ne-am propus, iar spitalul arată acum mult mai bine. Toate ceea ce s-a realizat are un rol important în cea ce priveşte procesul de acreditare. Însă, acesta s-a decalat din cauza unor schimbări în cadrul Comisiei de acreditare, iar termenul stabilit iniţial la jumătatea anului viitor a fost prelungit. Acum aşteptăm şi noi să vedem când vom fi programaţi, iar până atunci vom pune la punct ultimele detalii”, a declarat dr. Ionela Dăneţ, manager Spitalul Municipal.
Fără acreditare, un spital nu mai poate încheia contracte de furnizare servicii medicale şi, implicit, nu mai poate fi finanţat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email