Lucrări în valoare de 80 de milioane de euro la hidrocentrala Vidraru

Pe 15 martie Hidroelectrica SA va anunţa câştigătorul unei licitaţii mamut, pentru un contract în valoare de aproape 80 de milioane de euro, pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru.  Licitaţia a fost organozată de două ori, prima dată în 2016, dar atunci procedura a fost anulată după ce compania de stat a apreciat că toate ofertele depuse au fost inacceptabile şi/sau neconforme. Hidroelectrica a primit, atunci, 45 de oferte, de la companii din România, Slovenia, Cehia, Marea Britanie, Serbia, Rusia şi China.

Pe 17 februarie 2018 Hidroelectrica a lansat din nou licitația publică internațională pentru proiectul de Retehnologizare a  Amenajării Hidroenergetice Vidraru. Potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, au depus oferte firme sau asocieri de firme din China, Cehia, Lituania şi România. Astfel, ofertanţii sunt SC Romelectro SA, Litostroj Power D.O.O., Electromontaj Carpaţi SA, Simtech Internaţional SRL, Butan Grup SRL, Indar Electric S.L., CKD Blansko Engineering AS, PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited, Energotech SA, Eximprod Grup SA. Potrivit SEAP, până la data şi ora limită de depunere a ofertelor au fost înregistrate documente de la PowerChina Huandong Engineering Corporation Limited şi de la Asocierea Romelectro SA – Litostroj Power D.O.O.

Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit ca urmare a derulării procedurii de achiziție publică se ridica la 78.984.045 Euro (fără TVA), la care se pot adaugă maximum 1.750.000 Euro cheltuieli neprevăzute. Lucrările vor fi derulate de firma câștigatoare pe parcursul a patru ani și opt luni de la data atribuirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email