Lucrarea de la Ivancea e gata. Mai sunt de făcut marcaje rutiere.

De câteva zile se circulă în sensul giratoriu din cartierul Ivancea, şi am scăpat de disconfortul creat de blocarea traficului în ultimele luni. Strada Valea Iaşului şi zona Pieţei Ivancea au fost refăcute complet, sensul giratoriu având menirea de a fluidiza traficul extrem de aglomerat din zona de nord a municipiului. Iniţial s-a spus că lucrarea va fi gata în toamnă, dar constructorii au profitat de iarna fără zăpadă şi de starea de urgenţă în care puţine maşini au fost pe străzi. Săptămâna viitoare vor fi trasate şi marcajele rutiere şi se va face, probabil, un proces verbal de recepţie parţială a lucrărilor.

„Dom’le, a ieşit bine, arată cartierul altfel, nu mai e aglomeraţia aia veşnică. Când ieşeau cei de la Electro de la muncă, între 3 şi 4 era nebunie. Eu stau aici la blocurile astea şi auzeam înjurăturile din casă dacă stăteam cu geamurile deschise. Să nu mai zic de praf şi fum de la maşini. Trecea câte un tir şi când dădea ăla un claxon săreai din pat, nu alta. Acum, să sperăm că o să şi ţină”, ne-a spus un locuitor al cartierului.  Un vecin de-al său era mirat de cantitatea de material băgată la sensul giratoriu. „M-am uitat la ei cât lucrau, că am stat acasă în martie şi jumătate din aprilie, şi am văzut că au făcut o groapă mare în care au pus de toate materialele. Ar trebui să nu aibă probleme o sută de ani”, a fost acesta de părere.

Sunt şi cetăţeni care nu cred că sensul giratoriu va fluidiza traficul în zonă. „Trebuie să dea prioritate  cei care vin de pe strada Albeşti, maşini mici şi tiruri, şi cei care vin dinspre Electro sunt cei mai mulţi, aşa că vor sta la coadă, să vedeţi ce cozi se vor face iar”, ne-a spus un alt bărbat.

Lucrările au costat 6,751,055.1 de lei fără TVA

Deocamdată însă, sensul giratoriu îşi demonstrează utilitatea, iar lucrările făcute par de calitate.Vă reamintim că societatea piteşteană COMESAD a pus în practică acest proiect de modernizare a zonei. Licitaţia pentru „Reabilitare drum strada Valea Iaşului”, cu o valoare  a contractului de 6,751,055.1 lei (fără TVA), a fost câştigată de asocierea  S.C. COMESAD DRUMURI S.R.L (lider de asociere) și S.C. REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ S.R.L. (asociat). Lucrările care au fost făcute au presupus frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei au fost amenajate parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, s-au făcut racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, au fost ridicate şi aduse la cotă capacele pentru căminele de canalizare, urmează alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu şi realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere.

Mihai Stănciulescu a postat pe facebook o poză în care se vede cum pe o parte din strada Valea Iaşului, la o rigolă, betonul este deja spart. Se vede cum apa care provine dintr-o conductă spartă, probabil, s-a infiltrat, a măcinat betonul şi a produs o gaură. Primarul Constantin Panţurescu spune însă că toate problemele vor fi remediate. „Lucrarea nu e recepţionată şi e posibil ca astfe de lucruri să mai apară. Sunt vicii ascunse care mai apar, până la final vor fi toate remediate. Mai avem de făcut treceri, trebuie să scoatem o rădăcină de copac, vor mai fi astfel de lucruri. Dacă s-ar fi făcut recepţia şi ar fi apărut apoi probleme era altceva. Acum, la stadiul acesta toate problemele vor fi rezolvate şi sperăm să le rezolvăm pe toate”, ne-a spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email