Luciana Marinescu şi-a prezentat cartea la Accademia di Romania din Roma

Luciana Marinescu şi-a prezentat cartea „Iubiri de liceu” vineri la Accademia di Romania din Roma, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Internaţionale a Iei.

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, filiala din Italia a Ligii studenţilor români din străinătate (LSRS), împreună cu Ambasada României în Italia şi Accademia di Romania în Roma, a organizat vineri, 24 iunie, începând cu orele 17.30, în Sala de Expoziţii de la academie, evenimentul „ Lasciatevi Ispirare! ”. Manifestările, care s-au desfăşurat în limba italiană, au reprezentat „o ocazie de a promova acest obiect vestimentar simbol a tradiţiei artizanale şi a culturii române în Italia”, potrivit site-ului instituţiei gazdă.

Programul manifestărilor a cuprins o prezentare de modă creativă, însoţită de povestirea basmului „Cele 12 fete de împărat şi palatul fermecat” de Petre Ispirescu tradus şi adaptat în limba italiana; prezentarea cărţii „Iubiri de liceu” de Luciana Marinescu şi un moment artistic cu Elena Lazăr. 

Luciana Marinescu, din Curtea de Argeş, membră a Uniunii Scriitorilor Europeni, a debutat în anul 2013 cu romanul „Traseul unei vieţi anterioare”, iar în anul 2014 a publicat romanul „Ancorat în trecut”. Recent a lansat al treilea roman al său, intitulat Iubiri de liceu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email