Luciana Marinescu şi-a lansat volumul de debut la Clubul Iubitorilor de Cultură

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit, zilele trecute, întâlnirea din această lună a Clubului Iubitorilor de Cultură. La eveniment, alături de Marian Ghiţă, cel care coordonează aceste reuniuni culturale, au mai participat Ştefan Dumitrache, managerul instituţiei gazdă, numeroase cadre didactice, dar şi alte personalităţi locale. De această dată protagoniştii întâlnirii au fost Luciana Marinescu, autoare aflată la debut, şi inginerul Constantin Agricola Miu.
Astfel, prima parte a evenimentului a fost dedicată Lucianei Marinescu, care a lansat şi în municipiul nostru cartea „Traseul unei vieţi anterioare”, care este de fapt volumul său de debut. „Mă bucur că am reuşit să o conving pe Luciana să vină şi la Curtea de Argeş cu această carte, după lansarea care a avut loc la Piteşti. Vreau să vă spun că este o carte uimitoare prin stil, o carte care trebuia să apară, dar şi care trebuie să fi citită. Mai important este faptul ca Luciana să nu se oprească aici şi să continue pe acest drum”, a declarat Ştefan Dumitrache. De asemenea, despre volumul Lucianei Marinescu a vorbit şi profesoara Elena Şerbănescu, care a spus că „este o carte cu un mesaj tulburător, dar şi cu personaj tulburător”. La rândul său autoarea a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au participat la eveniment, dar în mod special familiei sale care a fost în permanenţă alături de ea. „Vă mulţumesc că sunteţi în număr mare alături de mine. Trebuie să recunosc că sunt foarte emoţionată pentru că lansez această carte la Curtea de Argeş, un oraş cu totul minunat. Poate că pare ciudat dar nu mi-a fost greu să scriu această carte. În momentul în care scriam parcă cineva îmi dicta ceea ce trebuia să scriu. A fost uşor pentru mine”, a declarat Luciana Marinescu. Totodată, autoarea a pus la dispoziţia celor prezenţi un caiet, în care cei care au dorit au lăsat câteva gânduri sau opinii despre cartea „Traseul unei vieţi anterioare”.
Programul reuniunii culturale a continuat cu lansarea volumului „Provincial în Europa” ce aparţine scriitorului Constantin Agricola Miu, unul dintre membrii delegaţiei care a susţinut aderarea României la Uniunea Europeană. Prezentă la eveniment, profesoara Florica Popa a realizat o scurtă prezentare a cărţii „Provincial în Europa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email