Locurile de parcare de pe bulevard sunt ocupate de lăzi de bere


Nu este pentru nimeni o noutate că locurile de parcare din municipiu sunt insuficiente. Mai grav, însă, este faptul că unii comercianţi şi-au făcut un obicei din a bloca locurile de parcare, şi aşa puţine, cu lăzi de bere. Despre acest subiect s-a discutat şi la ultima şedinţă de consiliu, iar aleşii locali au cerut să fie luate măsuri, pentru că situaţia nu mai poate fi tolerată. “E culmea ca în fiecare zi, să vezi cum unii proprietari de magazine ocupă locurile de parcare cu lăzi de bere, ca să poată să îşi facă aprovizionarea. În alte cazuri, îşi lasă maşinile cu marfă în staţiile de autobuz. Ca să coboare pasagerii, microbuzele nu mai au unde să oprească şi blochează strada”, au spus consilierii.

Ar trebui ca Poliţia Rutieră să se implice mai mult…

La ultima conferinţă de presă, viceprimarul Costinel Vasilescu a spus că şi-ar dori ca Poliţia Rutieră să se implice ceva mai mult în rezolvarea acestor probleme. “În Codul Rutier se spune foarte clar că ocuparea domeniului public cu altceva decât maşini constituie contravenţie. Este o ladă în stradă, să fim serioşi. Aici ar trebui să ne ajute un pic mai mult Poliţia Rutieră”, a declarat viceprimarul. Edilul crede totuşi că nu este vorba de reavoinţă din partea poliţiei. “Vreau să cred că nu există vreo intenţie de a-i lăsa pe oameni să arunce lăzile în stradă. Probabil există o explicaţie…”, a încheiat viceprimarul.
Problema este că şi în alte locuri din municipiu lăzile de bere sunt folosite pentru semnalizarea unor lucrări care se fac la carosabil. După cum se vede în fotografia alăturată, pe strada 1 Decembrie, cineva, nu se ştie cine, a găsit de cuviinţă să marcheze o groapă cu mai multe lăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email