Locuri de muncă în Germania

2.200 de euro pe lună poate câştiga în Germania un şomer din municipiul Curtea de Argeş, dacă deţine calificare în domeniul hotelier-gastronomic.
Argeşenii care doresc să lucreze în afara ţării se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş (AJOFM), pentru a putea participa la o selecţie în ceea ce priveşte ocuparea unor locuri de muncă în Germania. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, EURES România pune la bătaie 69 de posturi pentru următoarele meserii: bucătar (18 posturi); ospătar/personal servire clienţi (15 posturi);  recepţioner (15 posturi); ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King (15 posturi) şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet (6 posturi). Selecţia pentru ocuparea locurilor de muncă se va desfăşura la Braşov, în perioada 27 – 28 august.
Ce solicită angajatorii
Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în industria gastronomiei de sistem se caută persoane care au calificare profesională încheiata, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2). Pentru posturile de recepţioner şi manager restaurant/personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germană, nivel C1 – C2, cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, nivel B2, precum şi calificare şi experienţă în domeniu. Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de angajator, începând cu luna septembrie 2014. Salariul oferit este de 1.400 – 2.200 euro brut/lună(în funcţie de tarifele în domeniu şi de zona în care se va desfăşura activitatea). Timpul de lucru este de 40 ore/săptămână, se lucrează în weekend şi de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit/ contracost (270 euro/lună), iar întreţinerea poate fi gratuită/negociabilă sau pe cont propriu.
Cui trebuie să vă adresaţi
Persoanele cu domiciliul în municipiul Curtea de Argeş care corespund cerinţelor posturilor oferite trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pentru a fi înregistrate în baza de şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:cerere tip (se completează la sediul AJOFM Argeş); copie act de identitate sau pasaport (valabilitate minim 6 luni); C.V model  Europass (cu fotografie) în  limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email