Locuri de joacă pentru copiii din Tigveni


Autorităţile locale ale comunei Tigveni, cu sprijinul Consiliul Judeţean, au realizat un proiect menit să îi facă fericiţi pe copiii care locuiesc în comună. Este vorba despre reabilitarea şcolilor şi a grădiniţelor existente în comună şi totodată amenajarea unor locuri de joacă speciale pentru micuţi. Aceste mini-proiecte sunt menite să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale comunităţii.
 În comuna Tigveni funcţionează două şcoli gimnaziale, una în Tgveni şi una în satul Bârseşti şi două şcoli generale cu clase I- IV în Momaia şi una în Vlădeşti. Toate aceste instituţii au fost reabilitate sau sunt în curs de reabilitare. „Pentru noi, copiii sunt cei mai importanţi. De aceea imobilele în care învaţă au suportat lucrări de refacere. Au fost refăcute tâmplăria, acoperişul, grupurile sanitare, dar şi toate celelalte utilităţi”, a spus Doru Slătineanu, primarul comunei Tigveni.
Dacă până acum ceva timp copiii de la grădiniţă se jucau cu ce găseau prin curtea instituţiilor, acum ei au parte de spaţii de joacă special amenajate pentru ei. Toate cele cinci grădiniţe din comună cu opt grupe de copii le oferă micuţilor ore de relaxare şi bucurie. Vremea frumoasă din ultimele zile a făcut ca locurile de joacă să fie pline de prichindei, care se înghesuiesc să prindă un loc în leagănul preferat din curtea grădiniţelor. „Copiii din comună nu prea au parte de bucurii, aşa că ne-am gândit să îi facem mai fericiţi prin amenajarea în curtea fiecărei grădiniţe a unui spaţiu de joacă adecvat pentru ei”, a adăugat primarul Slătineanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email