Locul de joacă din centrul oraşului, distrus aproape în totalitate

Locul de joacă pentru copii, amenajat în parcul de la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, este distrus aproape în totalitate. Leagănele au fost rupte de foarte multă vreme iar coşul de baschet a dispărut şi el. Zilele trecute a apărut, însă, o nouă problemă.
Un alt utilaj a fost smuls şi aruncat jos, spre dezamăgirea copiilor, dar şi a părinţilor care obişnuiau să vină aici cu cei mici. După ce, timp de câteva zile, roata în care copiii se jucau a stat pe jos, ieri, aceasta dispăruse din zonă. „A fost ruptă în perioada sărbătorilor de Paşti. Eu atunci am fost cu copilul şi nu era distrusă. Nu prea mai există nimic aici. Leagănele nu mai sunt, acum au distrus şi roata aceasta, iar acest balansoar care mai este nu cred că va rezista foarte mult. Îmi pare rău pentru cei mici, care nu mai au unde să se joace”, spunea o tânără din municipiu, care se afla în parc cu fetiţa sa. Acum părinţii vor fi nevoiţi să se îndrepte către alte locuri de joacă amenajate în municipiu, unde utilajele încă mai rezistă. „Aici nu prea mai au cum să se joace copiii. Trebuie să îi duc în altă parte. Îmi plăcea zona aceasta, iar copiii când ieşeau de la grădiniţă voiau să vină în parc”, spune o altă mămică.
Nici băncile amplasate în parc nu au scăpat de furia vandalilor. În timp ce unele au scândurile rupte, altele au fost smulse din beton şi mutate în alte locuri. Mai mult decât atât, unele au dispărut cu totul. „Erau mai multe bănci în anii trecuţi. Acum au început să dispară sau să se aleagă praful de ele. Am văzut că una a dispărut cu totul. Nu ştie cine se tot împiedică de aceste bănci. Vine oamenii în parc şi nu au unde să stea jos”, spune Florin D. din municipiul Curtea de Argeş.
Nu este prima dată când se întâmplă astfel de lucruri aici. Pe parcursului anului trecut, la doar câteva zile după s-au montat coşuri de gunoi noi, unul dintre acestea a fost distrus în totalitate, după ce i s-a dat foc. Materialul din care era confecţionat coşul de gunoi s-a topit şi nu a mai rămas din el decât o grămadă de plastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email