«Morţi» în repriza a doua…


F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Gaz Metan Mediaş 2 – 4 (1 – 0). După ce în etapa trecută echipa lui Benone Lazăr a dat lovitura în „Ştefan cel Mare” învingând pe Dinamo, era de aşteptat ca în partida cu Gaz Metan Mediaş să urmeze o altă victorie contra echipei ce trebuia să evolueze la matineul ligii secunde. În mod normal, duminică 16 august 2009, la Mioveni ar fi trebuit să se joace mecuil F.C. Internaţional Curtea de Argeş – F.C. Argeş, şi ar fi fost un adevărat spectacol cu trbunele pline… Nu a fost să fie, pentru că F.C. Argeş a fost retrogradată la masa verde datorită scandalului „Corupţie în arbitraj”, iar în locul său a rămas în Liga I Gaz Metan Mediaş. Şi medieşenii pregătiţi de profesorul de matematică, Cristi Pusztai au venit la Mioveni pentru a a lua trei puncte, şi le-au luat, profitând de marile slăbiciuni ale jucătorilor de la Inter care în repriza a doua n-au mai putut să alerge… Băcilă şi Gado s-au accidentat în primul mitan, Jianu a făcut figuraţie pe partea stângă a atacului, Kone a venit obosit de la echipa naţională şi au fost faze când s-a împiedicat de linia centrului terenului, iar în faţa apărării nu există un închizător adevărat care să facă legea.

Gado deschide scorul în minutul 5

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru Internaţional. Era doar minutul 5 când Jianu l-a depăşit în viteză pe Marius Radu, portarul Vâtcă a ieşit să-l blocheze la 20 de metri, mingea a sărit la Gado, iar acesta a pătruns solidar în careu şi de la 10 metri a înscris în poarta părăsită de Vâtcă: 1 – 0 pentru Internaţional! Mai departe s-a jucat spectaculos cu ocazii la ambele porţi, cea mai mare fiind cea a lui Kubala care în minutul 34 a şutat senzaţional din lovitură liberă la vinclul porţii lui Popa.

„Închide jocul, Fane!”

„Închide jocul, Fane” i s-a strigat din tribună antrenorului Ştefan Stoica înaintea reprizei a doua. Dar Fane n-a făcut-o. O parte din jucătorii lui erau „morţi” pe teren. Medieşenii lui Pusztai s-au prins cum stă treaba pe teren şi au atacat furibund. După numai două minute de la reluare, Silvăşan egalează cu o foarfecă spectaculoasă de la 8-9 metri: 1 – 1. În minutul 52 Ovidiu Stoianof scapă singur-singurel cu portarul Vâtcă, dar de la 12 metri şutează milimetric pe lângă poartă!!! Dacă „Bulgarul” făcea 2 – 1, alta era soarta partidei…

Goluri primite în minutele 87 şi 90

În minutul 73 Dudiţă înscrie din apropiere pentru 2 – 1, dar peste numai un minut George Neagu egalează la 2 readucând speranţele în tabăra interistă. Neagu a înscris cu un şut perfect la colţul lung expediat de la 13-14 metri lateral stânga din careu. Mai erau 25 de minute în care echipa lui lui Benone Lazăr trebiua să forţeze victoria care i-ar fi adus pe locul trei al clasamentului ligii I! Emanuel Kone scapă de două ori spre poarta lui Vătcă, dar şutează de fiecare dată peste poatră… Mare dezamăgire, pentru că în minutul 87, fundaşul central Markovic înscrie cu o lovitură de cap după un corner la care venise fără marcaj în careul lui Popa: 2 – 3 şi meciul era jucat. Unul din cei mai buni jucători de pe terten, slovenul Mikal Kubala plecat dintr-o suspectă poziţie de ofsaid de la centrul terenului înscrie pentru 4 – 2 închizînd tabela cu un scor neverosimil pentru învingătoarea lui Dinamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email