Lipsesc indicatoarele în zona centrală

Despre indicatoarele care lipsesc ori sunt ilizibile ziarul nostru a mai scris. Prin cartiere indicatoare nu prea sunt, iar în centrul oraşului, pe anumite străzi, sunt prea multe. Nu pesteâ tot, însă. Lângă Biserica Domnească este o intersecţie nesemnalizată, complicată, cu sensuri unice care pot să îl deruteze complet pe un turist ori pot să îl pice la examen pe un candidat pentru permis de conducere.

De pe strada Lascăr Catargiu nu se poate intra pe strada Episcop Ghenadie. Sensul este dinspre Bulevard spre Lascăr Catargiu. La intrare este indicator cu accesul interzis, dar la capătul celălalt al străzii nu este niciun semn de circulaţie. Mai mulţi instructori auto ne-au spus că au avut candidaţi la examenul pentru permis care l-au picat din cauza lipsei indicatoarelor în această zonă.  

Practic, încerci să cobori de pe Bulevard pe lângă Restaurantul Domnesc şi nu prea ştii pe unde să o iei. Nu sunt indicatoare cu „sens unic”, ori cu „cedează trecerea”, nu e nimic, fiecare circulă cum îl taie capul.

Birocraţie maximă

Ca să monteze un indicator rutier, Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) trebuie să primească un document oficial de la Primărie iar aceasta să aibă avizul Poliţiei Rutiere. Ca să facă hârtia, Primăria trebuie să fie sesizată de cetăţeni, să primească o solicitare, sau ca responsabilul cu problemele de transport din instituţie să remarce necesitatea montării acestuia. E multă birocraţie, dar etapele legale trebuie parcurse. După ce se primeşte solicitarea, SPGC montează în cinci minute indicatorul iar problema este rezolvată.

„La examenul pentru permis aceasta este o rută circulată. Cum nu sunt indicatoare, candidaţii se pierd uşor, mai ales dacă examinatorul îi întreabă câte ceva. Practic, nu au ce să răspundă acolo, cum e cu prioritatea, pentru că nu sunt indicatoare. Plus că se pot trezi cu cineva care intră pe interzis şi nu păţeşte nimic aici, la ieşirea spre Bulevard, pentru că nu scrie nicăieri că e pe interzis, nu există un indicator”, spune un instructor auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email