Liga I, F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Un singur gând: rămânerea în Liga I

Conducerea clubului F.C. Internaţional Curtea de Argeş a organizat prima conferinţă de presă şi a detaliat aducerea antrenorului Ionuţ Badea, plecările şi venirile la nivelul lotului de jucători, subiectul cu susţinerea meciurilor din retur pe stadionul „Nicolae Dobrin”, precum şi alte amănunte legate de viitorul imediat al echipei. La conferinţă au fost prezenţi patronul Benone Lazăr, antrenorul Ionuţ Badea, vicepreşedintele clubului, Emanuel Marinescu, şi preşedintele executiv Iosif Birnea.

S-au despărţit de Ştefan Stoica prin … telefon!

Principalul finanţator al clubului F.C. Internaţional Curtea de Argeş, Benone Lazăr, a explicat cum l-a adus pe antrenorul Ionuţ Badea de la F.C. Argeş. „Am fost cel mai mare susţinător al antrenorului Ştefan Stoica. În timpul campionatului, chiar colegii mei m-au certat că îi ţin prea mult partea. După etapa a VII-a sau a VIII-a, mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, o schimbare, pentru că echipa pierdea toate meciurile pe teren propriu. La începutul campionatului, i-am spus lui Fane Stoica faptul că ne vom despărţi, fără supărare, dacă la finalul turului, echipa va sta rău în clasament şi va fi în situaţie de retrogradare. Şi despărţirea a fost prin … telefon!”, spunea Benone Lazăr.

„Am tranşat discuţiile într-o singură zi”

Pentru înlocuirea lui Ştefan Stoica, patronul echipei argeşene a discutat cu mai mulţi antrenori. „Primul cu care am discutat a fost Ioan Andone, dar nu ne-am înţeles. Am mai discutat doar în principiu şi cu Bergodi, Trombeta, dar nu s-a realizat nimic. După Andone, am vorbit cu Ionuţ Badea despre care auzisem că vrea să plece de la F.C. Argeş la finalul turului de campionat. I-am prezentat proiectul meu pentru viitorul echipei, şi după numai o zi, Ionuţ Badea a acceptat şi vină la echipa noastră. Am vizitat cu Ionuţ baza noastră sportivă, după care am tranşat discuţiile şi am bătut palma. Şi-a asumat împreună cu noi să rezolvăm şi clauza prin care ar trebui să plătească 200.000 de euro celor de la F.C. Argeş. Asta a fost”, mai spunea Benone Lazăr.

Avocaţii se ocupă de caz

Despre banii pe care Ionuţ Badea ar trebui să-i plătească clubului F.C. Argeş pentru că a plecat înainte de finalul contractului, cel mai tânăr antrenor din Liga I nu a vrut să comenteze până când cei de la Federaţia Română de Fotbal, unde cazul este pe rol, nu vor da o decizie definitivă. „Acum, în această speţă, avocaţii noştri se ocupă de caz”, a concluzionat principalul finanţator al Interului.

„Nu am venit să invadăm ca otomanii”

Din retur, F.C. Internaţional Curtea de Argeş va disputa meciurile considerate pe teren propriu pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Acest lucru a adus nemulţumirea celor de la F.C. Argeş, şi au atacat vehement această decizie a primarului Tudor Pendiuc. Încă din vara anului 2009, primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, i-a propus lui Benone Lazăr ca echipa lui, F.C. Internaţional Curtea de Argeş, să joace la Piteşti, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Benone Lazăr a refuzat politicos, motivând că nu vrea să deranjeze pe nimeni de la F.C. Argeş, mai ales că patronul clubului alb violet este arestat. „Am preferat să jucăm la Mioveni, dar alegerea noastră nu s-a dovedit prea inspirată. Mioveniul este un oraş mic, jucătorii nu s-au adaptat, şi n-am avut nici noroc, aşa că m-am dus la domnul primar Pendiuc, şi i-am spus că vrem să jucăm în retur la Piteşti. Vreau să spun că nu am venit să invadăm ca otomanii… Vom plăti aceeaşi bani ca la Mioveni, şi nu-i vom deranja pe cei de la F.C. Argeş. Din 15 aprilie ne vom pregăti la baza noastră sportivă care va fi gata atunci”, explica Benone Lazăr.

Au venit trei jucători şi va mai veni unul

„Sunt unele lacune pe care jucătorii le vor depăşi cu siguranţă, deoarece sunt receptivi, dornici de rezultate bune, şi direct interesaţi să menţină echipa în prima ligă. Ne-am despărţit de trei jucători, Itu, Claudiu Ionescu şi Izvoranu, şi în schimb, au venit alţi trei fotbalişti: Bogdan Apostu, Andrei Antohi şi Mihai Pintili. În plus, vom mai transfera un fundaş dreapta care va veni direct în cantonamentul din Antalya. Nu l-am oprit pe Balde care a fost în probe în aceste zile. In acest stadiu de pregătire vom avea 27 de jucători”, declara noul antrenor al Interului, Ionuţ Badea.

Cele trei motive ale lui Ionuţ Badea

Trei au fost motivele pentru care Ionuţ Badea a acceptat să vină la F.C. Internaţional Curtea de Argeş, cu toate că mai avea şi alte oferte de la echipe mult mai consacrate din fotbalul românesc. „Primul motiv a fost proiectul extraordinar care este la F.C. Internaţional, al doilea, că sunt argeşean, şi nu în ultimul rând, lotul de jucători existent la acest club”, motiva Ionuţ Badea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email