Liderul mafiot prins la Curtea de Argeş a ajuns în puşcărie

Orazio Magri, membru al clanului-mafia-Catania Santapaolas Herculaneum, mafiotul prins la Curtea de Argeş anul trecut, în martie, a fost băgat în arest împreună cu alţi 34 de infractori periculoşi, membri ai mafiei italiene, se arată într-un comunicat al procurorilor din Peninsulă. La sfârşitul săptămânii trecute, după finalizarea investigaţiilor, cei 35 de mafioţi au fost arestaţi. Acuzaţiile aduse de procurorii italieni sunt asociere criminală de tip mafiot, traficul și trafic de droguri, șantaj, infracțiuni legate de arme și înregistrarea falsă a mărfurilor. Investigaţiile au fost coordonate de către Direcția Anti-Mafia Districtul din Catania şi au avut loc în perioada 2009 – 2011.
Orazio Magri era dat în urmărire internaţională şi locuia la Albeşti
Unul dintre liderii grupării mafiote, Orazio Magri, care folosea în România o identitate falsă, a fost capturat de poliţişti pe 1 martie 2013, la doar o zi după ce autorităţile italiene au introdus o alertă pe numele său în Sistemul Informatic Schengen. „A fost depistat pe strada Banu Mărăcine din Curtea de Argeş un bărbat care a declarat că se numeşte Francesco Lauria, născut la 12 octombrie 1970 în Catania, rezident în Catania, prezentând în acest sens o carte de identitate emisa la 4 iunie 2010 şi un permis de conducere cu aceleaşi date de identitate”, anunţa atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Italianul a fost reţinut de poliţiştii judiciari de la Curtea de Argeş şi a fost condus la sediul IPJ Argeş pentru identificare.
Pe numele lui Orazio Magri a fost emis un mandat de arestare preventivă încă din data de 31 iulie 2012, când au avut loc mai multe descinderi pentru destructurarea clanului mafiot Santapaola – Ercolano. Individul, cunoscut ca unul dintre liderii grupării care controla traficul de cocaină şi marijuana din Catania, cu legături cu Cosa Nostra, a reuşit să scape şi ulterior s-a ascuns în România. Pe lângă acuzaţiile de asociere la o grupare mafiotă şi trafic de droguri, Orazio Magri s-a ales între timp şi cu un mandat de arestare în lipsă pentru complicitate la omor. Potrivit anchetatorilor italieni, el a fost implicat într-o crimă comisă în urmă cu opt ani. Este vorba de uciderea unui anume Sebastiano Paratore, care a fost împuşcat de două ori cu un pistol, apoi cadavrul i-a fost incendiat.
Mercedesul pe care îl folosea Magri în Italia a dispărut subit din registrele italieneşti dar a fost înmatriculat în România şi a circulat prin Curtea de Argeş fără probleme. Procurorii italieni spun că România, Curtea de Argeş, nu era doar un loc ales „pentru a-şi pierde urma”, ci un loc „în care să reinvestească banii rezultatul activităților Cosa Nostra din Catania”, potrivit presei italiene. Magri a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute, în arest la domiciliul său din Italia, după ce a fost extrădat din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email